Kiemelkedő őszt tudhat maga mögött fiatal játékosunk, Horváth Balázs, aki nyáron, csupán 17 évesen igazolt az Illés Akadémiáról együttesünkhöz.

Egyre nagyon szerepet kapnak csapatunkban a fiatal, tehetséges saját nevelésű labdarúgók, azonban Horváth Balázs azonban nemcsak közülük, hanem az egész keretből kitűnik érett, felnőtteket idéző játékával, holott csak decemberben vált nagykorúvá. A marcali születésű középpályás a nyáron érkezett vissza Kaposvárra a szombathelyi Illés Akadémiától.

– Jól sikerült az őszi szezon, főként a második fele – mondta Horváth Balázs, aki korábban három évig játszott a Bene Akadémia korosztályos csapataiban. – Az elsőben még szoknom kellett a felnőtt labdarúgást, de úgy érzem felvettem a ritmust és jó teljesítményt tettem le az asztalra. Egyáltalán nem bántam meg, hogy Kaposvárra igazoltam. A mester (Horváth Rudolf) hívásra érkeztem, aminek azért is örültem, mert a Bene Akadémián eltöltött éveim alatt megszerettem a várost, így szinte hezitálás nélkül mondtam igent a megkeresésre.

A középpályás a remek teljesítménye mellett a gólokkal sem maradt adós, holott nem ez az elsődleges feladata. A játékos előbb a Csorna, majd a Puskás Akadémia ellen szerzett találatot, amivel győzelemre vezette csapatát, míg a Kelen SC ellen lőtt bombagólja a pontszerzéshez volt elég.

– A Csorna, illetve a Puskás II. elleni gólom is fontos volt, mindegyik jókor jött, de a legszebbet a Kelen ellen szereztem – mondta a középpályás, aki csapattársaival együtt már a tavaszi folytatásra készül.

– Pár napot pihentem, majd folytattam a munkát a szakmai stáb által kiadott feladatokkal, erősítésekkel, futásokkal, hogy minél jobb állapotba kerülve érkezzek vissza a felkészülés kezdetére – tette hozzá a labdarúgó.

Csapatunk január harmadikán kezdi a felkészülést a február tizenkettedikén rajtoló bajnokságra, melynek első tavaszi mérkőzésén a második helyen álló Veszprémet fogadja.

– A téli időszakot kevésbe szeretem, de fel kell készülnünk, hogy tavasszal minél jobb eredményt tudjunk elérni – véli a fiatal középpályás. – Úgy érzem, hogy egy sokkal sikeresebb félszezon vár ránk, mint az őszi volt.

Horváth Balázs a labdarúgás mellett a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium tizenkettedik osztályos tanulója, így tavasszal nemcsak a pályán, hanem az érettségin is jó teljesítményt kell majd nyújtania.