Kedden délelőtt elkezdte a közös munkát a csapat. A játékosokra délelőtt orvosi vizsgáltat, majd délután már labdás edzés várt.

 

A rövid téli pihenést követően kedden reggel már újra edzésre jelentkeztek labdarúgóink, akik előbb orvosi felmérésen vettek részt, majd délután már a labda is előkerült. A játékszernek amúgy is különleges szerepe lesz, hiszen rengeteg labdás edzés, illetve az előzetes tervek szerint kilenc felkészülési meccs vár a labdarúgókra.

– Nyáron kondíció alapú volt a felkészülésünk, a fizikai terhelésre épültek az edzések, illetve szinte az egész ősz is – mondta Horváth Rudolf, csapatunk vezetőedzője. – Amikor változtattunk az edzésmódszereken az meglátszódott a játékunkon, sokat fejlődött csapat és ami fontos, a fiatal játékosok is. A téli szünetre kaptak egy tíznapos programot, amely jó alapot biztosít számukra, ezért iktattunk be ennyi edzőmérkőzést. Ezeket elosztjuk a labdarúgók között, hogy mindenki megkapja a kellő meccsterhelést. Olyan csapatokkal találkozunk, melyek az NB II.-ben is meghatározók. Lesz olyan, amikor egy hétvége alatt két mérkőzést is játszunk, ezeken bátran bevetjük a fiatalokat is. Az edzések nem a futásról szólnak majd, hanem csapatjáték építésről és az egyéni fejlesztésről. Mindenkitől azt várom el, hogy akarja a sikert és legyen jele annak, hogy a következő idényben a megcélozzuk a feljutást.

A február tizenkettedikei, VLS Veszprém elleni folytatást a nyolcadik helyről várjuk, de szeretnénk minél előrébb lépni.

– A helyezésekkel kapcsolatosan azt gondolom, tavasszal meg kell céloznunk az első öt-hat helyet, ami még elérhető ebben a hárompontos rendszerben – tette hozzá Horváth Rudolf. – Két-három győzelemmel oda lehet kerülni ezekre. Egy hektikus ősz után a nyolcadik helyen teleltünk, most szeretnénk feljebb kerülni, ehhez egy jó rajt szükséges, ami adna önbizalmat és lendületet. Egy-egy mérkőzésen már látszott annak a jele, hogy az élbolyba tartozik a csapat, ezt most bizonyítanunk kell. A tapasztalatokból kiindulva az a célunk, hogy nagyobb keretek között tudjunk működni. Természetesen szeretnénk erősödni is, annyira, hogy ez az eredményeinken is megmutatkozzon. A tapasztalat azt is mutatja, hogy sok csapat rövidtávon tud csak működni, főleg ebben a gazdasági helyzetben. Nekünk viszont hosszútávú terveink vannak, erre építjük ezt az évet is, minden egyes részlegen, videóelemzés, csapatjáték, rehabilitáció szintet akarunk lépni. Szeretnénk olyan tudományos módszereket bevonni, amiket a mai modern futball megkövetel. Mindenben túl kell lépnünk ezen az osztályon, legalább egy NB II.-es színvonalra szeretnénk fejlődni, hogy jövőre egy ütőképes csapattal tűzzük ki a hőn áhított célt.

 

A tervezett felkészülési program:

január 14.: Kaposvári Rákóczi FC–Budafoki MTE (NB II.)

január 15.: Szentlőrinc (NB II.)–Kaposvári Rákóczi FC

január 18.: Paksi FC II. (NB III. Közép csoport)–Kaposvári Rákóczi FC

január 21.: Budapest Honvéd II. (NB III. Közép csoport)–Kaposvári Rákóczi FC

január 25.: Kaposvári Rákóczi FC–Illés Akadémia U19

január 28.: Dunaújváros PASE (NB III. Közép csoport)–Kaposvári Rákóczi FC

február 1.: NK Nafta Lendava (szlovén II.)–Kaposvári Rákóczi FC

február 4.: Kaposvári Rákóczi FC– Paksi FC II. (NB III. Közép csoport)

2023 első edzése