A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén 1-1-es döntetlent ért Putnokon a Kaposvári Rákóczi futballcsapata. A Sisa-legénység vezető gólját Grumic szerezte, a lelkes hazaiak a második félidőben egyenlítettek.

A harmadosztályban listavezető Putnok a kupasorozat előző körében a Paksot búcsúztatta, és a nyolcaddöntő első mérkőzésén is jól teljesített. A kaposváriak kezdték jobban az összecsapást, az első negyedórában többet birtokolták a labdát, majd a vezetést is megszerezték. A 20. percben pontos indítást kapott a leshatáron kilépő Grumic, és 16 méterről, nagy erővel a kapu jobb alsó sarkába lőtt. 0-1. 
A hazaiak a folytatásban is bátran kezdeményeztek, a túloldalon pedig Grumic került újra helyzetbe, de nem tudott újabb gólt lőni.
A második félidő elején a Putnok került mezőnyfölénybe, és a házigazda sokat tett az egyenlítésért. A 69. percben született meg a borsodiak találata#!# Sápi gurított vissza jobbról, az alapvonal közeléből, a remek ütemben érkező Zimányi Á. pedig 16 méterről lőtt a kapuba. 1-1.
– A Putnok nem véletlenül jutott el idáig, előttünk is NB I-es csapatot vert meg. Hazai környezetben kell eldöntenünk a párharc sorsát. Igazi kupamérkőzés volt, annak minden szépségével – összegzett a lefújás után Sisa Tibor vezetőedző. 
A viszavágót szombaton 14 órától játsszák a Rákóczi Stadionban.
Putnok – Kaposvári Rákóczi FC 1-1 (0-1)
Putnok, 500 néző. Vezette#!# Becséri D. 
Putnok#!# Roza – Sebők K. (Zimányi A., 59.), Nagy Cs. (Bányász, 36.), Kovács R. – Ulrich, Zimányi Á., Zabos, Sápi, Zsarnai – Monyók, Máthé (Ondó, 77.). Edző#!# Koszta Péter 
Rákóczi FC#!# Posza –  Pavlovic, Bank, Zsók, Jánvári – Farkas P., Hegedűs D. (Balázs B., 70.) – Gujic, Safaric, Jawad (Alexeev, 57.) – Grumic (Peric, 78.). Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Gólszerzők#!# Zimányi Á. (69.), illetve Grumic (20.)
Sárga lap#!#
Máthé (44.), Roza (77.), Zabos (88.), illetve Grumic (77.), Safaric (84.)