Együttesünk az OTP Bank Liga NB I. 14. játéknapján a listavezető Ferencvárost látja vendégül a cukorgyári gödörben. A vasárnap 18 órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport is műsorra tűzi.

 

A címvédő, s jelenleg is listavezető Ferencváros együttese látogat vasárnap a somogyi megyeszékhelyre. A fővárosi zöld-fehérek kerete bombaerős, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy csütörtökön, az Európa-liga csoportküzdelmei során ismért képesek voltak felvenni a kesztyűt a spanyol első osztályú Espanyollal, s a 2–2-es döntetlennek is köszönhetően továbbra is versenyben vannak a továbbjutásért.

A másodosztályból felkerülő együttesünk bár szerényebb célokért küzd, de abban mindenki biztos lehet, hogy labdarúgóink nem feltartott kézzel lépnek majd pályára, hiszen a nagyobb veszíteni valója a vendégeknek van.

– Nekünk is van veszíteni valónk, mert nem úgy megyünk fel a pályára, hogy ki akarunk kapni – mondta erre Waltner Róbert, csapatunk edzője. – A mérkőzés esélyese a Ferencváros, de, ha veszítünk akkor bánkódni fogunk a vereség miatt, ha nem lenne veszíteni valónk, akkor nem lennénk szomorúak.

Az őszi első találkozón a Fradi egygólos győzelmet aratott egy olyan mérkőzésen, ahol Pogacsics Krisztián számos bravúrja is kellett ahhoz, hogy ne legyen nagyobb ez a különbség.

– Azon a mérkőzésen a Fradi a tíz helyzetéből egyet rúgott be, mi meg a kettőből egyet sem, lehetet volna iksz is a meccs, de az összkép alapján az nem egy egygólos találkozó volt, de ez nézőpont kérdése – emlékezett vissza Waltner Róbert. – A Ferencváros az ország legnépszerűbb csapata, az egyik legjobb szurkolótáborral, amely idegenben is elkíséri a csapatot. Ezt sok klub megirigyelhetné. Az előző szezonban sikerült megteremtenünk annak a lehetőségét, hogy feljussunk, s most Kaposvárra hozzuk az ország legnépszerűbb csapatait. Ez nekünk egy plusz. Tudjuk, hogy erős keretük van, Tokmac és Isael értéke nagyjából annyi, mint a mi teljes keretünkké. Ebből is látszik, hogy válogatott, jó játékosaik vannak. Ennek ellenére meglepetést szeretnénk okozni. Abban mindenki biztos lehet, hogy nem úgy fogunk pályára lépni, hogy ússzuk meg minél kevesebb góllal, hanem úgy, hogy megpróbálunk győzni a Fradi ellen. Tudjuk, hogy erre kevés az esélyünk. A Fradi az Espanyol ellen is felvette a versenyt az Európa-ligában, amely a spanyol első osztályban szerepel, mi a Rákóczi vagyunk, de történtek már meglepetések a labdarúgásban.