A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottság a 2019. november 26-ai ülésén úgy határozott, hogy kizárja az Ózdot a bajnokságból.

 

A Fegyelmi Bizottság (FEB) döntésének értelmében az NB III. Keleti csoportjában szereplő klub biztosan nem játssza le a következő bajnoki találkozóját, valamint a Magyar Kupában sem lép pályára. Ez utóbbi igen lényeges információ csapatunk szempontjából, hiszen a nyolcadik fordulóban az Ózdi Kohász SC ellen kellett volna kivívnia a továbbjutást labdarúgóinknak. 

A döntés egyelőre nem jogerős, így az észak-magyarországiak fellebbezhetnek ellene, de ha azt is elutasítja az MLSZ, akkor a klub kizárása véglegessé válik. Ellenkező esetben pedig egy későbbi időpontban rendezik meg kupamérkőzést. 

 

Az MLSZ határozata:

A FEB az Ózdi Kohász Sport Club NB III-as férfi felnőtt nagypályás bajnokságban és a kötelezően szerepeltetett utánpótlás korosztályú bajnokságokban résztvevő csapatait a bajnokságból kizárta, mivel a sportszervezet a bajnokság nevezési és részvételi feltételeként előírt köztartozás-mentességét hivatalos igazolások eredeti példányainak benyújtásával igazolni nem tudta, továbbá  a Bozsik programban való részvételi, versenyeztetési kötelezettségének nem tett eleget.