Kettős vereséggel búcsúzott a Magyar Kupától a Kaposvári Rákóczi futballcsapata. A somogyiak az elődöntő visszavágóján 4-0-ra kaptak ki a Videoton otthonában, így 5-0-s összesítéssel estek ki. 

Az elődöntő első mérkőzését egy érdekes góllal nyerte a Videoton Kaposváron, így a fehérváriak a továbbjutás esélyesévé nőtték ki magukat már a visszavágó előtt. A Rákóczi eléggé felforgatott csapattal várta a kezdést#!# Sisa Tibor vezetőedző nyolc helyen is változtatott a legutóbbi kezdő tizenegyen. Igaz, a bajnoki listavezető fehérváriak sem a legerősebb együttesükkel léptek pályára a szeles, hűvös időben. Mindezek tükrében nagy bravúr lett volna a döntőbe jutás kiharcolása. 
Már a 4. percben nagy helyzetet hagyott ki a házigazda#!# Lázár tekerte jobbról középre a labdát, a berobbanó Vasiljevic 6 méterről fölé fejelt.
A 11. percben megszerezte a vezetést a Videoton. Gyors és pontos támadás végén Polonkai passzolt Lencséhez, akiről Vasiljevic elé pattant a labda, az egykori kaposvári középpályás pedig két lépésről a hálóba továbbított. 1-0.
A 17. percben növelte előnyét a hazai csapat. A fehérvári támadás végén Vasiljevic balról tette középre a labdát, a felfutó Vaskó pedig közelről a hálóba fejelt. 2-0.
A gól után lendületben maradt a Vidi#!# Lázár lőtt 21 méterről fölé.
Egy nyugodtabb időszakot követően, a 28. percben, bal oldal szöglet után Gosztonyi fejelt 5 méterről fölé. A fehérváriak igyekeztek már a kaposváriak térfelén megszerezni a labdát, majd veszélyes támadásokat vezettek. A 36. percben Nikolics tette Lencse elé a labdát, aki 17 méterről fölé lőtt. Egy perccel később Bőle szép cselek után hozta magát helyzetbe, de a lövést fogta a kapus. A 42. percben Nikolic passza után a jobb oldalon Gosztonyi közelített a kapu felé, majd 17 méterről, ballal a hosszú sarok fölé lőtt.
A hajrában kétszr is villant a Kaposvár. A 43. percben, jobb oldali beadás után Farkas Z. kerülhetett volna gólhelyzetbe, de elesett… A félidő utolsó eseményeként Jawad beadása után Farkas Z. fejelt 6 méterről mellé. 
A térfélcsere után bemelegítésként Vasiljevic szép cselek után lőtt 8 méterről, Kovács védett. Az 53. percben Gosztonyi végezhetett el szabadrúgást, és a 23 méteres bomba a bal felső sarok mellett zúgott el. Az 56. percben hatalmas gólt lőtt a Videoton! Lázár átadása után Vasiljevic lőtt kapásból, 14 méterről a kapu bal oldalába. 3-0.
Három perccel később Szepessy kapott jó labdát, és jobbról, 15 méterről lőtt, Sebők kapus szögletre mentett. A 61. percben Farkas Z. 30 méteres szabadrúgása után Sebők fogta meg a labdát a bal alsó sarok előtt. Ezután Lencse passzolt Lázár elé, aki jó 25 méterről fölé lőtt, válasz gyanánt pedig Bőle remek beadására Szepessy érkezett, de Sebők kapus fürgébb volt, és lehúzta a labdát.
A 90. percben bal oldali beadás után Zsók csúsztatott bele a labdába, és a játékszer a kapufát is érintve hagyta el a játékteret. 
A 91. percben Nemanja Nikolic megadta a kegyelemdöfést#!# szép kiugratás után 13 méterről, laposan lőtt a kapu bal sarkába. 4-0.
A négy fehérvári gólból hármat egykori Rákóczi-játékos szerzett. 
A Rákóczi súlyos vereséggel búcsúzott a Magyar Kupától, de már az is nagy dolog, hogy többek között a Paks és az Újpest legyőzésével elverekedte magát az elődöntőig. Más kérdés, hogy a fiúk, lélekben, mintha már a szombati, Debrecen elleni fontos hazai bajnoki találkozóra készültek volna…
A Magyar Kupa döntőjében a Videoton és a Kecskemét találkozik majd. 
Videoton – Kaposvári Rákóczi 4-0 (2-0)
Székesfehérvár, 2000 néző. V.#!# Solymosi.
Videoton#!# Sebők – Lázár, Vaskó (Ízing, 68.), Lipták, Hidvégi – Gosztonyi (Nagy D., 58.), Polonkai (Milanovic, 46.), Vasiljevic, Szakály D. – Nikolics, Lencse. Vezetőedző#!# dr. Mezey György
Rákóczi FC#!# Kovács – Okuka (Pavlovic, 51.), Máté (Zsók, 54.), Kardos, Korhut – Pedro, Portulez – Bőle, Farkas Z. (Balázs B., 76.), Jawad – Szepessy. Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Gólszerzők#!# Vasiljevic (11., 56.), Vaskó (17.), Nikolic (92.)
Sárga lap#!# Hidvégi (29.), illetve Portulez (53.), Pavlovic (86.)