A Budapest Honvéd-MFA ellen vívja a bajnoki főpróbát csapatunk. A szombaton 13 órakor kezdődő találkozónak a Magyar Futball Akadémia ad majd otthont.

 

Elérkezett a rövid felkészülési időszak főpróbájához együttesünk, hiszen szombaton vívják az utolsó edzőmérkőzésüket labdarúgóink.

– A szombati mérkőzésen azon lesz a hangsúly, hogy begyakoroljuk a bajnokságra szükséges dolgokat, így azok a játékosok kapnak elsőként lehetőséget, akik már biztosan nálunk folytatják pályafutásukat – mondta Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője. – Csereként pedig biztosan pályára lépnek majd olyanok, akiket még szeretnénk megnézni, hiszen elképzelhető, hogy lesz még érkező. Január óta tizennégy játékos távozott, így kicserélődött a keretünk, s nem csak kicserélődött, hanem igencsak megfiatalodott.

Csapatunk a rövid pihenőidőszakot követően vágott neki a felkészülésnek. A távozók miatt számos próbázó vett részt az edzéseken, ami nem könnyítette meg a szakmai stáb munkáját.

– Három éve vagyok a csapat edzője, de ilyen, mint a jelenlegi helyzet még nem állt fent, hogy csak egy hét szünet állt a játékosok rendelkezésére – nyilatkozta Waltner Róbert. – Az érkezők teljesen különböző fizikai állapotban vannak, mint azok, akik maradtak a csapatnál. Ezt a kettőt össze kéne hangolni, de ez nem egyszerű. Abból a szempontból sem egyszerű a helyzetünk, hogy a hétfőn 12, míg a szerdán 15 játékos jelentkezett edzésre. Az eddigi edzőmeccsek úgy gondolom, hogy jól sikerültek, főleg a második, Paks elleni háromszor harmincöt perces találkozó. Akkor az utolsó 35 percben csak próbázó játszott, míg az első hetvenben azok, akiket már leigazoltunk egy próbajátékossal kiegészülve. A mérkőzés első fele tetszett, arra lehet majd alapozni, így bizakodó vagyok a rajtot illetően.