Pénteken három játékos, Varjas Zoltán és ikertestvére, László, valamit Földi Botond is csatlakozott együttesünkhöz.

 

Varjas Zoltán a Videoton korosztályos együtteseiben ismerkedett meg a labdarúgás fortélyaival, majd a 2017/2018-es szezonban Mezőkövesdre igazolt. A jelenleg húsz éves védő már akkor lehetőséget kapott az élvonalban. A következő idény tavaszi felét a másodosztályú Ceglédnél töltötte kölcsönben, ahol tizenegy mérkőzésen egy gólt szerzett. Az előző, koronavírus-járvány miatt félbeszakított bajnokságban szintén kölcsönben szerepelt, de akkor már a szlovák második ligás KFC Komarno gárdájában, ahol 19 meccsen jutott szóhoz. A védő az U18-as, illetve az U21-es válogatottban is pályára lépett korábban.

– Már télen is felmerült, hogy a Rákóczihoz igazolok, de akkor Szlovákiában játszottam, ahonnét nem engedtek el – mondta Varjas Zoltán. – Azóta már figyelemmel kísérem a csapatot. Úgy gondolom, hogy nagyon jó stílusban játszottak az NB I.-ben. A szakmai stábból Disztl Lászlóval már dolgoztam korábban együtt, Waltner Róbertről pedig csupa jó dolgot hallottam, ez pedig sokat számított. Úgy gondolom, hogy itt jó lehetőségem nyílik a fejlődésre. A város és a környéke is nagyon szép, bár sok időt még nem töltöttem el itt.

 

Varjas László szintén szülővárosában, Székesfehérváron a Videoton korosztályos csapataiban kezdte labdarúgó-pályafutását, majd 2018 februárjában igazolt Mezőkövesdre, ahol pályára lépett már az NB I.-ben is. A 2018/2019-es, valamint az előző, 2019/2020-as szezont is a másodosztályú Vácnál töltötte kölcsönben, ahol kilenc tétmérkőzésen egy gólt szerzett a jobb oldali védőként és középpályásként is bevethető labdarúgó. Aki, akárcsak ikertestvére, kapott már utánpótlásválogatott meghívót, de még nem mutatkozott be a nemzeti csapatban.

– Nagyon jól érzem magam a csapatnál, gyorsan beilleszkedtem, hiszem hamar befogadtak minket a társak – mondta Varjas László. – Úgy érzem, hogy Kaposváron minden feltétel adott ahhoz, hogy fejlődni tudjunk és játéklehetőséget kapjunk. Mindent megteszek azért, hogy jól szerepeljen majd a csapat a másodosztályban.

 

Földi Botond Vácon kezdte pályafutását, melyet a Puskás Akadémia FC valamint a Vasas Kubala Akadémia korosztályos csapatainál folytatott. Az első áttörést a mezőkövesdi szerződés jelentette a jelenleg 18 esztendős játékos számára, hiszen a matyóföldi együttes színeiben bemutatkozhatott az első osztályban. Ezt követően előbb Ceglédre, majd Dorogra került kölcsönbe. Előbbi csapatnál megszerezte első találatát is a másodosztályban a Budafok ellen. A támadóként bevethető labdarúgó az előző évadban a másodosztályú Dorogi FC csapatában szerepelt, ahol harminc tétmérkőzésen jutott szóhoz, s négy gólt szerzett. A játékos a magyar korosztályos válogatottakhoz is rendszeresen kapott meghívót, hiszen szerepelt az U15, az U16, az U17, valamint az U18-as együttesekben is.

– Szimpatikus a csapat és a város is – mondta Földi Botond. – A csapattársak hamar befogadtak, az idősebb játékosok nagyon segítőkészek. A választásom azért esett Kaposvárra, mert úgy érzem, hogy itt sok játéklehetőség kaphatok. Ehhez persze megfelelően kell teljesítenem az edzéseken és a mérkőzéseken.

 

Mindhárom játékos kölcsönbe érkezett együttesünkhöz, s ezúton is sok sikert kívánunk nekik zöld-fehér mezben!