A Nyíregyháza vendégeként szólították pályára csapatunkat a Merkantil Bank Liga NB II. 32. játéknapján. A hazaiak a találkozó rendes játékidejének utolsó percében megítélt büntetővel otthon tudták tartani a három pontot, így visszavágtak az őszi, kaposvári vereségért.

Jobban kezdte a mérkőzést csapatunk, hiszen a találkozó elején Ádám Martin lövése jelentette az első veszélyt. Hiába uralta a játékot együttesünk, igazán nagy gólhelyzet nem alakult ki a nyíregyházi kapu előtt, míg a másik oldalon a fiatal Bonnyai Márknak bravúrt kellett bemutatni Hornyák Marcell közeli lövésénél.
A második félidőben növelte az iramot együttesünk, s ez helyzetben is megmutatkozott. Egy szöglet után Beliczky Gergő kapáslövését csak az utolsó pillanatban tudták blokkolni a hazai védők. Ezt követően azonban újra leült a találkozó, ami az utolsó percek élénkült meg ismét. Ekkor egy újabb ígéretes szöglet után Vachtler Csaba találta telibe a kapufát, majd Nagy Krisztián fejesgólját érvénytelenítették les miatt. Hiába próbálta eldönteni a három pont sorsát együttesünk, ez a szabolcsiaknak sikerült. Az utolsó percben Bonnyai Márk szabálytalankodott a tizenhatoson belül Hornyák Marcellel szemben. A megítélt büntetőt a sértett értékesítette, így a Nyíregyházának sikerült visszavágnia az őszi vereségért.

Waltner Róbert: Többet tettünk a győzelemért, a mezőnyben is jobban játszottunk, mint a Nyíregyháza. Elvettek tőlünk egy szabályos gólt, amely után egy perccel büntetőhöz jutott a hazai csapat. Utóbbi jogosságát nem vitatom, de nem jutottunk volna el odáig, ha megadják a gólunkat. Nem akarok bírózni, de nem először járunk így…

Zoran Szpisljak: Kifejezetten kemény meccs volt, mindkét csapat fegyelmezetten játszott. Az első félidőben inkább a Kaposvár irányított, de a szünet után mi is felbátorodtunk, és egy jó felszabadítás után kiharcoltuk a mérkőzést eldöntő tizenegyest.

Nyíregyháza Spartacus FC–Kaposvári Rákóczi FC 1–0 (0–0)
Nyíregyháza, 1200 néző. V.: Radványi (Punyi, Baghy).
Nyíregyháza Spartacus FC: Jova – Polényi, Fodor F., Rubus, Forró – Gyurján (Motkó, 54. p.), Ötvös (Rezes, 61. p.) , Gulyás M. (Bakos Sz., 82. p.), Kártik – Hornyák, Kovács N. Vezetőedző: Zoran Spisljak.
Kaposvári Rákóczi FC: Bonnyai – Vachtler, Ur, Fodor M., Hadaró – Szakály A., Nagy K. – Nagy R. (Tömösvári, 71. p.), Beliczky (Godzsajev-Telmán, 76. p.), Bíró D. – Ádám M. (Rajczi, 80. p.). Vezetőedző: Waltner Róbert.
Gólszerző: Hornyák (90. p. – 11-esből).
Sárga lap: Ur (70. p.).