A száz éves Kaposmérő SE otthonában, egy barátságos meccsel ért véget az évad a szintén centenáriumát ünneplő klubunk számára.

 

Vasárnap ünnepelte alapításának századik évfordulóját a Kaposmérő Sportegyesület, amely e jeles alkalomból klubunkat kérte fel egy barátságos mérkőzésre. Az egy pontosabban három, hiszen a ragyogó napsütéses délutánon előbb a klubok öregfiúk csapatai léptek előbb pályára, majd az elődöket az utódok, a feltörekvő generáció követte, míg a fő mérkőzést kétszer fél órában a megyei másodosztály elejéhez tartozó Kaposmérő felnőtt csapata vívta az NB III.-as együttesünk ellen.

A találkozót megelőzően Prukner Gábor a település polgármesterének ünnepei szavai csengtek fel, majd egy bő sporttörténelmi áttekintés után a legidősebb kaposmérői labdarúgót, Máté Sándort köszöntötték. A szünetben pedig klubunk technikai vezetője, Takács Róbert húsz darab, a 2023/2024-es szezonra szóló tiszteletjegyet adott a település első emberének.

Ebben az esetben nem az eredmény, a lényeg, hanem a jó hangulat és a sportbarátság ápolása, de az utókor számára leírjuk: bár Rákosa József révén a hatodik percben a Kaposmérő szerzett vezetést, de csapatunk már az első félidőben fordított Kocsis Barnabás fejesével és Ekker Milán bombagóljával, majd a második félidőben még tovább növelte a különbséget. Előbb Horváth Balázs fejelt közelről a kapuba, majd Borbély Ákos emelte a hálóba a labdát. A hajrában Hampuk Ádám közelről volt eredményes, míg Horváth Balázs duplázni tudott, beállítva ezzel a hat-egyes végeredményt.

 

Kaposmérő SE–Kaposvári Rákóczi FC 1–6 (1–2)

Gólszerzők: Rákosa (a 6. percben), illetve Kocsis B. (a 20. percben), Ekker (a 30. percben), Horváth B. (a 35 és az 57. percben), Borbély Á. (az 53. percben), Hampuk (az 56. percben).

 

Horváth Rudolf az alábbi összeállításban küldte pályára a csapatot:

Ipacs (Horváth F., a szünetben) – Ekker, Gál (Heil, a szünetben), Kocsis B., Böndi – Pintér M. – Borbély Á., Horváth B., Szederkényi, Mayer Máté (Magyar M., a 42. percben) – Hampuk.

 

Horváth Rudolf: – Köszönjük a meghívást, egy remek lehetőség volt arra, hogy együtt legyen a keret. Egész héten fiatalokkal kiegészülve készült a csapat, hogy megmutassunk a legjobbunkat. Tudtuk, hogy az ellenfélnél vannak olyan játékosok, akik kötődnek a Rákóczihoz, pont ezért kértem a fiúktól, hogy ne vegyék lazán a mérkőzést, amely remek hangulatú volt, mind a két oldalon több jó megoldással, de kijött az osztálykülönbség. Aminek örülök, hogy ezúttal is több olyan fiatalnak tudtam játéklehetőséget biztosítani, akikre lehet számítani a jövő Rákóczijában.

 

Horváth Miklós: – Kaposmérő az élbolyban szerepel a megyei másodosztályban, egy nagyon jó baráti közösség alkotja a csapatot, melyhez a télen csatlakoztam. Az előző nap bajnoki mérkőzést játszottunk, így kicsit fáradtabbak voltunk, de igyekeztünk tisztességgel helyt állni. Úgy gondolom, mindenkinek nagy élmény volt, nekem különösen, hogy a Rákóczi ellen játszhattunk. A végére elfáradtunk, viszont örülök annak, hogy egy remek hangulatú, sportszerű mérkőzést játszottunk.

 

Köszönjük a Kaposmérő SE meghívását!