A mögöttünk hagyott szezon során összesen 26 labdarúgó öltötte magára csapatunk zöld-fehér mezét, közülük tizenheten szerepeltek korábban a kaposvári utánpótlásban is. Vizsgáljuk meg egy kicsit az évadot a számok tükrében.

 

Kereken hatvan pontot szerezve a nyolcadik helyet szereztük meg a húsz csapatot felvonultató NB III. Nyugati csoportjában. Ez hét ponttal több, mint az előző évadban, amikor a tizedik helyen zártunk. Az idegenbeli szereplésünk kiemelkedő, hiszen 37 pontot szereztünk a Kaposvár táblát elhagyva, ennél többet csak a bajnok Veszprém (41), a bronzérmes Nagykanizsa (40) és a második helyen záró Tatabánya (39) tud felmutatni. Hazai pályán viszont ebben az évadban sem jött ki a lépés, valahogy a csapaton ragadt az előző szezon tavaszi szereplése, s összesen csak 23 pont jutott nekünk a Cseri úton, illetve a Rákóczi Stadionban.

Horváth Rudolf, csapatunk vezetőedzője ebben a szezonban 26 labdarúgónak szavazott bizalmat a 38 bajnoki, illetve a három kupamérkőzés alatt. A keret átlagéletkora kicsivel haladja csak meg a 22 évet, így egy elég fiatal társasággal játszotta végig az évadot, ráadásul sok labdarúgónak most kapott először szerepet felnőtt bajnokságban. Horváth Balázs, Kis-Fónai Máté, Magyar Máté és Horváth Fábián személyében avattunk újoncot. Ami pedig külön kiemelendő, hogy a keret hatvanöt százaléka, szám szerint 17 játékos köthető a kaposvári utánpótlás-neveléshez.

A legtöbb mérkőzés Böndi Ádám és Ekker Milán lábában van, hiszen mindketten negyvenszer léptek pályára, de Pintér Norbert a maga 39 meccsével ott van a nyomukban, akárcsak 37 pályára lépéssel Kocsis Barnabás. Ami a játékperceket illeti, négyen is háromezer felett állnak: Böndi Ádám (3580), Ekker Milán (3328), Pintér Norbert (3285) és Gál Mátyás (3083). A házi gólkirályi címet Pintér Norbert zsebelte be, aki 17 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, a második helyre tíz találattal Mayer Milán ért oda, aki tavasszal rengeteg mérkőzést hagyott ki sérülés miatt. A képzeletbeli dobogó alsó fokára, hét találattal a fiatal belső védő, Harsányi Dániel léphet fel, aki igen veszélyes a pontrúgások után.