A WKW ETO FC Győr ellen is folytatta veretlenségi sorozatát csapatunk. A Merkantil Bank Liga NB II. tizenegyedik fordulójában bár két góllal is vezettünk, de a kisalföldiek az utolsó percben pontot mentettek.

Az első negyed órát követően kezdte átvenni a mérkőzés irányítását csapatunk. Az első említésre méltó lehetőség Beliczky Gergő előtt adódott, azonban támadónk ekkor még rossz döntést hozott, hiszen lövés helyett passzolt. Bíró Dominik kiugratása után viszont a lövést választotta, s pontosan gurította a bal alsóba csapatunk vezető találatát. A kettő között Bíró Dominik esett el a tizenhatoson belül a kapus és egy védő szorításában, de néma maradt a játékvezető sípja. A félidő hátralévő részében átadtuk a kezdeményezést a győrieknek, akik nem tudták feltörni a jól záró védelmünket.
A második félidő elején gyorsan megduplázta az előnyét együttesünk: Nagy Richárd beadására Bíró Dominik érkezett, aki közelről a bal felsőbe fejelte a labdát. A folytatásban Beliczky Gergő és Hadaró Valentin helyzeténél is lezárhatta volna a találkozót csapatunk, azonban előbb Horváth Tamás védett bravúrral, majd védőnk bevetődve kevéssel mellé lőtt. A folytatásra igen felpaprikázódott a mérkőzés hangulata, főleg miután a győriek egy pontrúgást követően Koltai Tamás fejesével szépítettek. Az utolsó percben egy kapu előtti kavarodás után Erdélyi László talált a kapuba, így nem tudta otthon tartani a három pontot együttesünk.
A találkozón sajnálatos módon Zsiga Ervint, Hegedűs Dávidot és Nagy Krisztiánt is le kellett cserélni sérülés miatt.

Waltner Róbert: Nehéz egy ilyen mérkőzés után beszélni. Előszőr is szeretném megköszönni a szurkolóinknak a bíztatást, nagyon jól esett. Ezt a meccset meg kellett volna nyernünk. Sajnálom a játékosaimat, de büszke vagyok rájuk, s teljesen együttérzek velük. Nem szeretnék arról beszélni, hogy ezt a mérkőzést miért nem mi nyertük meg. Remélem, az élet visszaadja majd, amit most elvett.

Király József: Gratulálok a Kaposvárnak az eddigi teljesítményéhez, nagy dolognak tartom, hogy egy feljutó csapat ilyen gyorsan fel tudta venni az NB II. ritmusát. Igaz, ha megnézzük a csapat játékosállományát, ezen nem kell csodálkozni. Egy ki-ki mérkőzést játszottunk, amelyen sajnos mi kaptuk az első gólt, utána pedig mentünk az eredmény után. A nézők egy változatos, jó iramú mérkőzést láthattak, melybe mindkét csapat beleadott mindent, s a végére pedig teljesen elfáradt. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy megpróbálunk egyenlíteni, de megint gólt kaptunk. Szerintem ekkor sokan nem hittek benne, hogy döntetlenre tudjuk hozni a meccset, de mi éreztük, hogy sikerülhet, csak találnunk kellett egy gólt. Igaz, ha a Kaposvár, berúgja az ordító helyzetét másképp alakultak volna a dolgok. A sportban nincsen ha, így ikszre tudtuk hozni a találkozót, hiszen a végén a Jóisten mellénk állt. Összességében igazságosnak tartom a döntetlent.

Kaposvári Rákóczi FC–WKW ETO FC Győr 2–2 (1–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 942 néző. V.: Kovács G. (Huszár B., Király K.).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Nagy J., Ur, Szabó A., Hadaró – Szakály A., Hegedűs D. (Nagy K., a szünetben (Fodor M., 67. p.)) – Zsiga (Nagy R., 17. p.), Beliczky, Bíró D. – Rajczi. Vezetőedző: Waltner Róbert.
WKW ETO FC Győr: Horváth T. – Kovács K., Vadász, Vukasovics, Völgyi – Tajthy (Koltai, 56. p.), Bagi – Jakab D., Szánthó (Szimcsó, 68. p.), Andrics – Hamar Á. (Erdélyi, 56. p.). Vezetőedző: Király József.
Gólszerzők: Beliczky (26. p.), Bíró D. (49. p.), illetve Koltai (80. p.), Erdélyi (91. p.).
Sárga lap: Szakály A. (24. p.), Nagy R. (70. p.), Rajczi (77. p.), Hadaró (88. p.), Bíró D. (94. p.) illetve Tajthy (9. p.).

Kaposvári Rákóczi FC-WKW ETO FC Győr 2-2
2018. október 3.