Az OTP Bank Liga NB I. ötödik fordulójában a Debrecen otthonában szólították pályára labdarúgóinkat. Együttesünk Ádám Martin fejesével már a találkozó elején vezetést szerzett, amit hősies védekezéssel a lefújásig meg is őrzött.

A még hibátlan, az előző bajnoki kiírásban harmadik helyen záró DVSC ellen lépett pályára csapatunk az új idény ötödik játéknapján. A remek iramban kezdődő mérkőzés csapatunk szempontjából indult kiválóan, hiszen Nagy Richárd második szöglete után Ádám Martin már a kilencedik percben előnyhöz juttatta csapatunkat. A szünetig a hazaiak domináltak, de együttesünk remek, szervezett védekezésén nem találtak fogást, hiába birtokolták többet a labdát. Sőt, csapatunk kontrái rendre veszélyt okoztak a debreceni hátsó alakzat számára, de szünetre egygólos kaposvári előnnyel vonulhattak a felek.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első zárult: azaz támadott a DVSC, de egyre idegesebben futballoztak a hazaiak. Csapatunk koncentrációja viszont egy tizedmásodpercig sem lankadt, sőt egy gyors kontrából kis híján megduplázta előnyünket Nagy Richárd, de Nagy Sándor lábbal hárította középpályásunk próbálkozását. A lefújásig Pogacsics Krisztián előbb Haruna Garba takarásból leadott lövésénél mutatott be nagy bravúrt, majd Babatunde Adeniji elől mentett a gólvonalról. Az utolsó percekben újabb újoncot avatott csapatunk, hiszen a 19 esztendős Borbély Ákos is pályára lépett, aki első NB I-es meccsén az idei szezon első sikerének is örülhetett.

Csapatunk ugyanis végig fegyelmezetten és taktikusan játszva győzte le az eddig még veretlen Debrecent, s ennek köszönhetően megszületett együttesünk első győzelmet az OTP Bank Liga NB I. 2019/2020-as szezonjában.