Egy pontot szerzett csapatunk a Kelen SC ellen az év utolsó hazai bajnokiján, az NB III. Nyugati csoportjának 18. fordulójában.

 

A felcsúti bravúros fordítás után hazai pályán is szerette volna begyűjteni a három pontot csapatunk. Ennek megfelelően támadó szellemben léptek pályára labdarúgóink. Az előny már a nyolcadik percben megszülethetett volna, Mayer Milán ugyanis jól készítette le jól a labdát lövésre Horváth Balázsnak, de középpályásunk próbálkozását blokkolták a védők. Három perccel később egy jó összjáték után Mayer Milán húsz méterről kevéssel lőtt a felső kapufa fölé, így az első negyed órában még nem tudtuk megszerezni a vezetést, pedig a játék képe alapján megérdemeltük volna. A folytatásban is csapatunk birtokolta többet a labdát, de a következő lehetőségre a 35. percig kellett várni, amikor Kálmán Szilárd bal alsóba tartó löketét tolta szögletre Köcse Bence kapus.

A második játékrészre fordulva sem változott a játék képe: csapatunk nagy mezőnyfölényben futballozott, azonban a semmiből, egy egyéni akció után megszerezte a vezetést az ellenfél. Borbély Bence ugyanis a saját térfeléről indulva nagyjából 22 méterről, középről a bal felsőbe lőtt (0–1). A gól után ritmust váltottunk, még nagyobb nyomás alá helyeztük a Kelent, s a helyzetek sem maradtak el. A hatvanadik percig Bíró Dominik, Kálmán Szilárd, Mayer Milán és Pintér Norbert is könnyedén egyenlíthetett volna, azonban a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. A 64. percben azonban egy átlövés után, Horváth Balázs bombagóljával sikerült az egyenlítés (1–1). A hajrában megváltozott a játék képe, a keleniek feladták a stabil védekezésüket, ráadásul a vendégektől Vass Benjámin szerezhetett volna gólt, azonban nyolc méterről a bal alsó mellé gurított. A nyolcvanadik percben viszont átvettük a vezetést: Pintér Norbert és Böndi Ádám játszott össze a bal szélen, utóbbi adott középre, ahol Mayer Milán bevetődve fejelt a kapu bal oldalába (1–2). Az előnynek sajnos nem sokáig örülhettünk, három perc elteltével ugyanis Németh Kristóf a tizenhatos bal sarkáról hatalmas gólt ragasztott a bal felsőbe. A hátralévő percekben is ment előre csapatunk, s Pintér Norbert előtt még adódott is lehetőség, de az is kimaradt, így be kellett érünk az egy ponttal, ami a játék képe alapján igen fájó.

 

Horváth Rudolf: – Nagy csalódás, hogy ismét nem tudtunk nyerni hazai pályán. Az jelenthet némi vigaszt, hogy a játékunk talán most volt a legjobb a félév során. Végig a Kelen térfelén zajlott a mérkőzés, de hibáztunk és megszerezték a vezetést. Ezután fordítottunk és a kezünkben volt a három pont, amiért a fiúk sokat tettek, látszott rajtuk, hogy akarják a győzelmet, de újra elkövettünk egy hibát. Összesen kétszer rúgtak kapura, a kapusunkat nem is tették próbára, de ennél a két lövésnél nem tudott segíteni. Összességében sajnálom a srácokat a mérkőzés után. Nagy csalódottság és düh van bennünk, hiszen mindent elkövettünk a sikerért, a 93. percig tíz emberrel mentünk előre. A következő héten szeretnénk feledtetni ezt a mérkőzést.

 

Bordán Csaba: – Komolyabb hullámvölgybe kerültünk az elmúlt öt mérkőzésen, de így is úgy indultunk útnak, hogy meg akarjuk nyerni a mérkőzést, de ha csak egy pontot szerzünk, a jelenlegi helyzetünkben az is jó eredmény a stabil, jó csapatnak mondható Kaposvár otthonában. A mérkőzésen stabilan, jól védekeztünk, de a hazaiak kezdeményeztek, többet birtokolták a labdát. Tudtuk, hogy jól lőnek távolról és sokat adnak be a szélekről, de hiába készültünk ezekre, ebből kaptuk a gólokat.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Kelen SC 2–2 (0–0)

Kaposvár, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Cseri úti sportcentrum, 130 néző. V.: Gáspár A. (Vörös D., Gyürüsi P.).

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Ekker, Gál, Harsányi, Böndi – Kocsis B., Horváth B. – Pintér N., Kálmán Sz. (Mayer Máté, a 82. percben), Bíró D. (Szederkényi, a 69. percben) – Mayer Mián. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Kelen SC: Köcse – Németh K. (Simon K., a 92. percben), Szalai A., Módly, Rétyi T., Kádár M. (Babinszky, a 65. percben) – Bárány-Doór (Vass B., a szünetben), Pintér B., Kulánda (Rónaszéki, a 78. percben), Borbély B. – Oláh L. Vezetőedző: Bordán Csaba.

Gólszerzők: Horváth B. (a 64. percben), Mayer Milán (a 80. percben), illetve Borbély B. (az 52. percben), Németh K. (a 83. percben).

Sárga lap: Gál (a 20. percben), illetve Pintér B. (a 42. percben), Oláh L (a 74. percben).

18. forduló Kaposvári Rákóczi FC–Kelen SC 2–2