A válogatott szünetben a Szolnoki MÁV FC csapatával vívott edzőmérkőzést együttesünk. A felkészülési találkozón Beliczky Gergő góljával szereztünk vezetést, de a második játékrészben egalizálni tudtak a Tisza-partiak.

 

Semleges helyszínen, a fővárosban találkozott csapatunk a másodosztályban érdekelt Szolnokkal. A jó iramú első játékrészben csapatunk akarata érvényesült, s a vezetést is megszereztük Beliczky Gergő találatával.

A második játékrészre egy teljesen már csapatot küldött pályára szakmai stábunk. Ebben a negyvenöt percben a szolnokiaknak Simon Attila révén sikerült egyenlíteniük, így döntetlennel zárult a felkészülési találkozó.

Csapatunk a jövő héten már bajnoki pontokért száll harcba, amikor is az OTP Bank Liga NB I. 13. fordulójában Mezőkövesden lépnek pályára labdarúgóink.

 

Disztl László: Hasznos volt számunkra az edzőmérkőzés, hiszen a játékosok nem estek ki a meccsritmusból, illetve azok a labdarúgók is pályára léptek, akik eddig kevesebb szerephez jutottak. Az első félidőben utaltuk a játékot, sok helyzetet alakítottunk ki, s akár több góllal is vezethettünk volna a szünetig. A második félidőben egy vegyes csapat lépett pályára, érződött, hogy nincs összeszokva az a társaság.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Szolnoki MÁV FC 1–1 (1–0)
Budapest, Bánka Kristóf Sportközpont, 100 néző. V.: Szőts.
Kaposvári Rákóczi FC I. félidő: Slakta – Vachtler, Ur, Szabó A., Nagy J. – Yakymiv, Szakály A. – Nagy R., Beliczky, Balázs Zs. – Ádám M. II. félidő: Pogacsics – Borbély Á., Tóth G., Fodor M., Hadaró – Nagy K., Matheus – Kovács D., Markovic, Poplatnik – Ibrahim. Vezetőedző: Disztl László.
Gólszerzők: Beliczky, illetve Simon A.