Az egyhetes válogatott szünetben sem pihennek NB I-es labdarúgóink, hiszen a kemény edzések mellett egy Szolnoki MÁV FC elleni felkészülési találkozó is szerepel együttesünk heti programjában.

 

A Merkantil Bank Ligában szereplő Szolnoki MÁV FC együttesével vív felkészülési mérkőzést csapatunk az egyhetes válogatott szünetben. A pénteken 14 órakor kezdődő mérkőzésnek a budapesti Bánka Kristóf Sportközpont ad majd otthont.

A másodosztályan szereplő szolnokiak jelenleg a 11. helyen állnak bajnokságukban. Az elmúlt 17 forduló során öt győzelmet arattak Csábi József tanítványai, emellett pedig öt döntetlen és hat vereség szerepel a nevük mellett.

A két együttes eddig két alkalommal találkozott egymással az első-, és tizennégy alkalommal a másodosztályban. Az örökmérleg teljesen kiegyenlített, hiszen hat-hat győzelem mellett négy döntetlen született.

 

Bánka Kristóf

Az Újpest FC labdarúgójaként 2003. szeptember 13-án mutatkozott be az élvonalban a Győri ETO ellen, ahol 0–0-s döntetlen született. A 2003–04-es idényben hét alkalommal szerepelt a lila-fehér csapatban és ezzel tagja volt a bajnoki ezüstérmes csapatnak. A 2004–05-ös idény őszi szezonját a Nyíregyháza csapatában töltötte. Az élvonalban összesen 19 mérkőzésen szerepelt és egy gólt szerzett. 2005-ben tavasszal a REAC, ősszel az Újpest fiókcsapatának a Fótnak a labdarúgója volt. 2006. február 5-én tragikus hirtelenséggel szívroham következtében elhunyt. 2013. október 22-től az Újpest utánpótlás bázisa (az egykori Cérna-pálya) a nevét viseli.