Nem született gól az Ibrány – Rákóczi osztályozó párharc visszavágóján, így csapatunk 3-0-s összesítéssel vívta ki az NB III-as szereplés jogát. 

Együttesünk megnyugtató előny birtokában utazhatott el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bajnok otthonába, de a fiúk szerettek volna biztosra menni, így megfelelően ráhangolódtak a szezon utolsó mérkőzésére, és nagy figyelmet fordítottak a hatékony védekezésre. A hazaiak próbálkoztak ugyan, de a helyzetig nem jutottak el, a szünet után viszont a Rákóczi előtt adódtak lehetőségek. Az utolsó tizenöt percben pörögtek fel igazán az események#!# előbb Dominic lőtt 15 méterről, kecsegtető helyzetben mellé, majd Jovánczai találta telibe a kapufát 13 méterről. Hampuk Ádámmal szemben a tizenhatoson belül szabálytalankodtak, de néma maradt a játékvezető sípja. A kilencven perc végül gól nélküli döntetlennel ért véget, így a Rákóczi jutott fel az NB III-ba.
 
Osztályozó az NB III-ba jutásért, visszavágó
Ibrány – Kaposvári Rákóczi 0–0
Ibrány, 500 néző. V.#!# Nagy R. 
Ibrány#!# Tóth N. – Csáki J., Dajka L., Bodó G., Szabó R., Gergely B., Orosz D. (Balogh Gy.), Kristófi S., Varga A. (Kiss T.), Somogyi T., Lukács B.(Vinicius). Edző#!# Gerliczki Máté
Rákóczi#!# Somodi – Vadas, Lakatos G., Petrók, Kozics – Márton – Házi B., Nagy K., Jovánczai (Kiss K., 89.), Dominic (Pallósi, 75.) – Hampuk (Jenei, 80.). Vezetőedző#!# Házi László
Továbbjutott#!# a Rákóczi 3–0-s összesítéssel.

Gerliczki Máté#!# – A mindennél is sokkal többet tettünk a feljutás érdekében, de ez csak annyira volt elég, hogy a visszavágón döntetlent értünk el egy nagyon erős csapat ellen, gratulálunk nekik. Köszönöm szurkolóink biztatását és külön köszönöm fantasztikus játékosaim egész éves helytállását.
Házi László#!# – Gratulálok a csapatnak#!# mindenki úgy állt hozzá ehhez a kétnapos úthoz és magához a mérkőzéshez, ahogy kellett, és sikerült megkoronáznunk egész éves teljesítményünket. Nagy hangsúlyt fektettünk a védekezésre, illetve a kontrákra, és a második félidőben meg is voltak a gólszerzési lehetőségeink. Ezúton szeretnénk megköszönni azoknak a szurkolóknak a buzdítást, akik eljöttek Ibrányba. Boldog vagyok, hiszen a Rákóczi a következő évadban az NB III-ban szerepelhet.