Tovább tart a döntetlenek sorozata, így az NB III. Dél-Nyugati csoportjának negyedik játéknapján, Dunaföldvárról is ponttal távoztunk.

 

Az előző évben még a megyebajnokságban érdekelt, de azóta igencsak megerősített FC Dunaföldvár otthonába látogattunk a bajnokság negyedik játéknapján. A találkozó rosszul kezdődött a szempontunkból, hiszen egy, a védelem mögé beívelt labda után Frőhlich Rolandot ütötte el a tizenhatoson belül Horváth Fábián. Fiatal kapusunk bár védte a rutinos Bartha László büntetőjét, de a kipattanóra a hazaiak játékosa ért oda először, s ezt már nem hibázta el (1–0). A folytatásban próbáltuk átvenni az irányítást, de csak a félidő derekán kellett védenie a hazaiak kapusának, Vukman Donátnak, aki kiszedte a jobb felsőből Pusztai Dániel tizenhatméteres átlövését. A dunaföldváriak rögzített helyzeteiben folyamatosan ott volt a veszély, sőt, Frőhlich Roland oldalszabadrúgásánál igencsak figyelnie kellett Horváth Fábiánnak, de fiatal kapusunk kitolta a jobb alsóba tartó erős lövést. A szünet előtti percekben koronázta siker az egyenlítésért tett szándékainkat, mikor a tizenhatoson belülre belépő Babinszky Bencét egyből felvágta Keringer Ádám. A tizenegyest Hampuk Ádám erősen a kapu jobb oldalába lőtt (1–1). A visszalévő négy percben akár mind a két csapat növelhette volna előnyét, de a hazaiak részéről Tóth Ákos, míg részünkről Horváth Balázs lőtt közelről a kapu fölé.

A második játékrész elején előbb a hazaiak, majd mi szerezhettük volna meg a vezetést. Előbb Horváth Fábián hibája után Urbán Péter hibázott el egy ziccert, majd fél percre rá már a másik kapu előtt volt a labda, amit Horváth Balázs tolt meg fejjel, majd lőtt, de centikkel eltévesztette a kaput. A hajráig valamelyest jobban futballoztunk ellenfelünknél, de komoly helyzet nélkül. Az utolsó perceket rengeteg felívelés, kissé kapkodó játék jellemezte, melyből egyik csapat sem tudott fölényt kidolgozni, így maradt a döntetlen a rengeteg első-, illetve másodosztályú rutinnal rendelkező játékost felvonultató Dunaföldvár otthonában.

 

Horváth Rudolf: – Nehéz helyzetbe kerültünk a Gárdony ellen elveszített két pont miatt, de úgy gondolom, a Dunaföldváron szerzett egy hosszútávon sokat jelent majd. Hátrányból tudtunk felállni, egy olyan ellenfél otthonában, amelynél mások a célok és minőségi játékosok alkotják a keretét. Sokat dolgoztunk, rengeteg volt a párharc a mérkőzésen, melyen jobbára a labdaszerzések után tudtunk helyzeteket kialakítani. A játékosaim jó teljesítményt nyújtottak, ha így folytatjuk, jönnek a majd a sikerek és ezzel együtt az önbizalom. Nehéz helyzetben vagyunk ezt a szurkolóink is tudják és remélem, megértik.

 

Varga Balázs: – Mind a négy mérkőzését láttam a Kaposvárnak, így felkészültünk az ellenfélből. Sajnálom, hogy nem tudtuk itthon tartani a három pontot, hiszen nagyon készültünk erre. Az első félidő a terveink szerint alakult, korán megszereztük a vezetést, de egy egyéni hiba után egyenlített az ellenfél. A második félidő kiegyenlítettebbnek tűnt, az utolsó negyed órában kerekedtünk ismét az ellenfelünk fölé. Voltak lehetőségink a győzelemre, de az üres kapuba sem találtunk be, úgy gondolom, értékes két pontot veszítettünk el hazai pályán.

 

FC Dunaföldvár–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (1–1)

Dunaföldvár, 300 néző. V.: Németh G. (Aczél P., Burján I.).

FC Dunaföldvár: Vukman – Görög, Gál Sz., Horváth A., Kun L. (Molnár S., a 74. percben) – Dorogi, Frőhlich (Rabi, a 87. percben), Bartha – Keringer (Urbán, a szünetben), Tóth M. (Pleszkán, a 61. percben), Tóth Á. (Károly B., a 61. percben). Vezetőedző: Varga Balázs.

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Ekker, Heil, Gál, Pusztai – A. Mazzonetto (Pintér M., a 63. percben), Szederkényi, Horváth B. – Babinszky (Ötvös, a 90. percben), Bíró D. (N. Mazzonetto, a 80. percben), Hampuk (Kis-Fónai, a 90. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Bartha (a 6. percben), illetve Hampuk (a 41. percben – 11-esből).

Sárga lap: A. Mazzonetto (a 61. percben).