Elkezdte a felkészülést az új szezonra a Rákóczi futballcsapata. Hétfőn reggel új fejezet kezdődött a klub életében#!# a Prukner Lászlót váltó Sisa Tibor vezényelte a tréninget. A szakember előbb bemutatkozott, majd elvárásairól, céljairól is beszélt, aztán felmérte a játékosok állapotát. A bajnoki rajtig hat hetet dolgoznak végig a fiúk.

Edzésbe állt a Rákóczi – és elkezdte kaposvári munkáját az új vezetőedző, Sisa Tibor is. A szakember már az első tréningen sem kímélte a fiúkat, így a leglassabbakra rendre 10-10 fekvőtámasz várt. Ma egyébként a bemutatkozás és egy felmérés szerepelt a programban.

„Vannak olyan szabályok, amiket minden egyes edző elvisz magával, elmondtam a használati utasítást hozzám. Mindenki tudja, mire számíthat, miért kap dicséretet, esetleg dorgálást. Lehetőleg jobb lenne 7-9 hét, hogy összeálljon a csapat. Remélem, a játékosok gyorsan elsajátítanak mindent. Most nagyok a változások, és bízom benne, hogy tudunk erősíteni is, hogy összeálljon a társaság úgy, ahogy kell” – mondta Sisa Tibor vezetőedző.

Az első edzésen az ismert arcok mellett fiatal helyi labdarúgók és próbajátékosok is feltűntek, összesen 33-an vettek részt a tréningen. A fiúkra kemény időszak vár, hiszen július utolsó hétvégéjén már el is kezdődik a pontvadászat. A klubvezetők is egyetértenek abban, hogy a jelenlegi állomány erősítésre szorul.

„Hét játékosnak jár le a szerződése, akikkel tárgyalunk a hosszabbításról – mondta Illés János ügyvezető elnök. – A tavasszal kölcsönben lévő játékosaink is visszatértek, így Pintér László, Kerekes István és Szlobodan Markovics is itt kezdte a felkészülést. Már az első edzésen is volt egy-két próbajátékos, de a héten még tíz-tizenkét labdarúgó érkezik tesztelésre, külföldiek és magyarok egyaránt. Új igazolásokról még nem tudok beszámolni, viszont azt elmondhatom, hogy olyan labdarúgókkal is tárgyalunk, akik korábban már játszottak Kaposváron.”

A Fradiba távozó Maróti és Junior mellett egyelőre csak annyi biztos, hogy Stanic sem Kaposváron kezdi meg a felkészülést. A szerb futballistának más ajánlatai is vannak, így több mint valószínű, hogy az dönt, hol kap majd több pénzt. Oláh Lóránt ügyében továbbra sem érkezett hivatalos megkeresés az FTC részéről.

Rákóczi felkészülési programja is kialakulóban van. A zöld-fehérek július 3-án az osztrák Pandorf otthonában játsszák első edzőmeccsüket, július 10-én pedig a Varteks csapatát látják vendégül a zöld-fehérek, akik a Slaven Belupóval, a Kaposvölgyével és a Zentával is megmérkőznek.

(sonline.hukapos.hu)