A második félidőben hiába küzdött csapatunk, nem tudta ledolgozni az elsőben összeszedett hátrányt, így pont nélkül távozott az FC Ajka otthonából a Merkantil Bank Liga 34. fordulójában.

 

Nem várta könnyű helyzetből az ajkai mérkőzést csapatunk, hiszen a Vasas ellen elszenvedett vereség után visszacsúszott a kiesést jelentő tizennyolcadik pozícióba, míg a hazaiak az előkelő ötödik helyről futottak ki a gyepre. Nem kezdte jól a mérkőzést csapatunk, hiszen az első percekben könnyedén előnybe kerülhetett volna a hazai gárda, de Zsolnai Richárd eltörte a labdát ziccerben, majd Nagy János becsúszva hatalmasat mentett Nagy Krisztián helyzeténél. A folytatásban bár kiegyenlített játék zajlott a pályán, de egy figyelmetlenség okán megszerezte a vezetést a hazai csapat. Soltész Dominik szabadrúgásánál ugyanis mindenki megfeledkezett Csizmadia Zoltánról, aki átvette a labdát, majd hat méterről, estében gurította a vezető találatot a bal alsóba. Csapatunk ettől nem roppant össze, s egy nagyszerű támadás után egyenlíthetett volna… Vachtler Csaba ugyanis nagyszerűen tálalt Balázs Zsolt elé, aki négy méterről a lécre lőtt, ahonnét a gólvonal mögé, majd kifelé pattant a labda, de a játékvezető úgy ítélte meg, hogy nem volt bent teljes terjedelmében a labda a kapuban.

A hazaiak ráadásul a következő támadásuk után büntetőhöz jutottak, melyet Soltész Dominik értékesített, ezzel pedig megtört csapatunk. A szünetig az Ajka több nagy helyzetet is kidolgozott, de Pogacsics Krisztián nagy védésekkel tartotta életben a pontszerzéséi reményeket.

A szünetben hármat is cserélt együttesünk, hiszen Bíró Dominik, Orsós Tamás és Nemanja Andric is pályára lépett. A támadójáték ezzel érezhetően jobb lett, de a hazaiak egy jó kiugratás után Szekér Ádám révén növelték előnyüket, de még három gól után sem dőlhettek hátra. Labdarúgóink ugyanis fokozták a nyomást, majd kicsivel több, mint egy órányi játék után Balázs Zsolt találatával szépítettek. A hajrában a sokáig sérüléssel bajlódó Szarka Ákos is pályára lépett, ami még jobban megélénkítette a támadásokat, de a hazaiak kapusa két hatalmas bravúrt is bemutatott, előbb Vachtler Csaba szabadrúgásánál, majd Szarka Ákos közeli lövésénél.

Csapatunk így hiába küzdött nagyot, nem tudott ponttal távozni Ajkáról.

 

Várhidi Péter: – Szolidan fogalmazva: fordulatokban gazdag mérkőzés volt. Elfogultak vagyunk, de akkor sem értem, hogy miért kellett ebbe a mérkőzésbe belenyúlni, miért nem hagyták nyugodtan futballozni a két csapatot. Azt gondolom, hogy egy-nulla után, ha egyáltalán szabályos volt az a gól, mi szereztünk egy érvényes találatot. Nem akarok senkit sem megbántani, de az már egy vicc, a játékvezetők pedig azt mondják, hogy ne idegeskedjünk. A szünetben próbáltam változtatni, a második félidőben sokkal elszántabb volt a csapat, de azt nem értem, hogy egy ilyen fontos mérkőzéshez miért nem úgy állnak hozzá a játékosok, hogy éreztessék azt, hogy bent akarnak maradni.

Kis Károly: – Szép győzelmet arattunk. Úgy gondolom, hogy megérdemelten szereztünk vezetést, melyet növelni is tudtunk. Ezt követően sok lehetőségünk volt kontrajátékból. Az ellenfél szépíteni tudott és a meccs végén kellemetlen stílusban próbált játszani a kapunk előtt, hiszen rengeteg labdát felíveltek. A srácok a helyükön voltak és magabiztos győzelmet arattak.

 

FC Ajka–Kaposvári Rákóczi FC 3–1 (2–0)
Ajka, zárt kapuk mögött. V.: Sipos T. (Bertalan D., Bede T.).
FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Csemer – Soltész (Rétyi, 67. p.), Szekér (Stoiacovici, 67. p.), Kenderes, Csizmadia Z. (Görgényi, 85. p.) – Zsolnai, Nagy M. K. (Tóth B., 91. p.). Vezetőedző: Kis Károly.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Dvorschák, Hadaró (Szabó A., 90. p.) – Sólyom (Orsós T., a szünetben), Gál, Nagy J. (Szarka, 77. p.), Bartos (Bíró D., a szünetben) – Balázs Zs., Farkas B. (Andric, a szünetben). Vezetőedző: Várhidi Péter.
Gólszerzők: Csizmadia Z. (17. p.), Soltész (28. p. –11-esből), Szekér (56. p.), illetve Balázs Zs. (66. p.).
Kiállítva: Várhidi Péter (72. p. – kispadról).
Sárga lap: Szekér (58. p.), Kovács N. (64. p.), Zsolnai (92. p.), illetve Hadaró (27. p.), Balázs Zs. (28. p.), Várhidi Péter (59. p. – kispadról).