Ajkán vendégszerepel csapatunk a Merkantil Bank Liga 34. fordulójában. A vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapást csapatunk a 18., míg az ajkaiak az ötödik helyről várják.

 

Hónapok után ismét a kiesőzónából várja a soron következő mérkőzést csapatunk. Pánikra azonban még semmi ok, hiszen az együttes sorsa a saját kezében van.

– Két oldala van a helyzetünknek – fogalmazott Várhidi Péter, csapatunk vezetőedzője. – Az egyik, hogy eddig is tudtuk, hogy még három meccset kell megnyernünk a bent maradáshoz. Ez a három nem a Vasasra, illetve az Ajkára lett tervezve. Ettől függetlenül a Vasas ellen nagyon jól játszottunk, ahogy ősszel is. Akkor elindultunk felfelé, hiszen legyőztük hazai pályán az Ajkát, majd a DEAC-ot, s felléptünk a tizenegyedik helyre. Reméljük, hogy ugyanígy íródik a forgatókönyv ezúttal is, hiszen a csapat nagyszerűen játszott a Vasas ellen, főleg a második félidőben. Sok helyzetet dolgoztunk ki, bár értékesíteni csak egyet tudtunk, de újra egységes volt a csapat, egymásért küzdöttek a játékosok. A másik oldal pedig az, hogy a DEAC, illetve a Dorog elleni meccset kötelező lenne megnyerni, illetve a Soroksár, Pécs párosból kell egyet megvernünk a bent maradásért. A helyezésünk miatt nem kell pánikba esnünk. Ami jobban aggaszt az az, hogy rengeteg játékosunk esik ki hétről-hétre sérülés miatt. Ezzel együtt kell élni, nem tudunk vele mit kezdeni. Ősszel a vírus miatt veszítettünk el kilenc pontot, tavasszal pedig a sérülés miatt.

A serülések tehát továbbra is nehezítik a szakmai stáb dolgát, az viszont jó hír kaposvári szempontból, hogy a két eltiltott Ur László és Zsirai Martin visszatérhet, illetve az FC Ajka ellen már Várhidi Péter is ott lehet a kispadon, hiszen a vezetőedző is letöltötte eltiltását. Az Ajka ellen azonban a legjobb összeállításban sem mehet senki biztosra, hiszen egy jól felépített csapat, amely igen veszélyes hazai környezetben.

– Az Ajka egy olyan csapat, melyet tudatosan építettek fel az NB III.-ból indulva – mondta a soron következő ellenfélről Várhidi Péter. – Egy jó alappal kerültek fel az NB II.-be, melyre már csak pár játékost kellett igazolniuk. Mi viszont ennek az útnak a fordítottján járunk az NB I.-ből való kieséssel és a tizenhat játékos elengedésével. Az Ajka, főleg hazai pályán szinte ugyanazzal a kerettel veri a mezőnyt, amellyel a harmadosztályban bajnokságot nyert.