A horvát élvonal második helyén álló Cibalia Vinkovci ellen játszotta idei második felkészülési mérkőzését a Kaposvári Rákóczi FC. A kétszer hatvan perces találkozón nem tűntek fel új arcok a zöld-fehéreknél, legalábbis a szerdai Lendava elleni összecsapáshoz viszonyítva. Nevezetesen az olasz Gabriel Fabries, a brazil Da Silva és a szerb Dragan Ataneszijevics ezúttal is megmutahatta magát a kaposvári szakvezetésnek, sorsukról pedig várhatóan a jövő héten döntenek.

Egy régi jó ismerős viszont feltűnt a Rákóczi kispadjánál, méghozzá a közelmúltban térdoperáción átesett Kovácsevics Róbert.

– Most már amolyan utókezeléseken veszek részt, de természetesen nagyon várom, hogy újra a csapattal együtt tréningezhessek – mondta a Rákóczi labdarúgója. – Amennyiben minden jól alakul, akkor február végén már teljes értékű edzésmunkát végezhetek.

Ami a találkozót illeti#!# az összecsapás elején két alkalommal is előnyhöz juthatott volna a Rákóczi, ám Nikolics mindkét esetben kihagyta a ziccert, míg a túl oldalon két védelmi megingást kihasználva 2–0-ás vezetést szerzett a Cibalia. A kaposváriak aztán a félidő hajrájában szépítettek, miután az 57. percben Nemanja Nikolics tizennégy méterről a bal alsó sarokba lőtt.

A második játákrészben főleg szögletek és szabadrúgások után forgott veszélyben a vendégek kapuja, ám a helyzetek kimaradtak, az eredmény pedig már nem változott.

Kaposvári Rákóczi FC–Cibalia Vinkovci (horvát) 1–2 (1–2)
Kaposvár, Cseri út, műfű, 150 néző.
Rákóczi FC#!# 1. félidő#!# Milinte – Fabries, Petrók, Zahorecz – Ataneszijevics – Gujics, Stanics, Da Silva, Farkas Z. – Nikolics, Godslove. 2. félidő#!# Milinte – Pintér L., Pest, Kerekes – Markovics, Balogh G., Grúz, Maróti, Bogdán – Reszli, Lambulics.
Gólszerzők#!# Nikolics, illetve Kresinger, Baraban

Temesvári Iván