Szép kaposvári sikerrel zárult a Békéscsabán megrendezett teremlabdarúgó országos diákolimpiai döntő. A Munkácsy Mihály Gimnázium csapata remek teljesítménnyel nyerte a húszcsapatos tornát, Balázs Benjámint pedig a legjobb mezőnyjátékosnak választották. A döntőben szerepelt tíz játékos közül kilenc a Kaposvári Rákóczi utánpótlásából került ki.

A munkácsysok a megyei döntőben a tavalyi országos bajnok kaposvári építőiparisokat verték úgy, hogy akkor még sérülés miatt hiányzott a csapatból Balázs Benjámin és Dekanics Márk. Velük kiegészülve éremesélyesnek számított a somogyi gárda.

A tizenkilenc megye és Budapest legjobb csapata négy ötös csoportban kezdte a tornát, hogy aztán a csoportok első két helyezettje másnap a legjobb nyolc között folytathassa. A Munkácsy a nyíregyháziakat 5-0-ra, a szegedieket 4-1-re, a miskolciakat 3-1-re verte, majd az utolsó csoportmeccsen már biztos továbbjutóként kikapott a házigazda megyét képviselő gyulaiaktól 2-0-ra.

A ma délelőtti nyolcaddöntőben a munkácsysok a soproniakat győzték le 1-0-ra, majd az elődöntőben Budapest legjobbját 2-0-ra. A fináléban pécsi Mecsekaljai Középiskola volt az ellenfél, amely ellen nagy csatában 3-2-re diadalmaskodtak.

A torna legjobb mezőnyjátékosának az edzők szavazatai alapján Balázs Benjámint választották, aki már második diákolimpiai bajnoki címét szerezte. 2007-ben szintén Békéscsabán nyert a Munkácsy, az akkori győztes csapatból mára csak ő maradt.

A tízfős gárdából kilencen a Rákóczi utánpótlásából kerültek ki, a tizedik Kovács Patrik, a Kaposvölgye VSC Nagyberki labdarúgója, aki hét góljával éppen csak lemaradt a gólkirályi címről.

A végeredmény#!# 1. Munkácsy Mihály Gimnázium és Szakközépiskola, Kaposvár, 2. Mecsekaljai Óvoda, Általános Iskola és Középiskola, Pécs, 3. Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium, Gyula, 4. Csanádi Árpád Általános Iskola, Középiskola és Pedagógiai Intézet, Budapest.

A győztes csapat tagjai#!# Balázs Benjámin, Böröczky Bánk, Dekanics Márk, Ferencz Márton, Házi Bence, Horváth Andor, Kovács Patrik, Laczkó Dávid, Nagy András, Závec András. Játékosedző#!# Dekanics Márk. Csapatvezető#!# Kovács Róbert igazgató-helyettes.