Rövid időn belül harmadszor is összecsap egymással a Rákóczi és a Videoton futballcsapata. A két együttes a Magyar Kupa elődöntője után a bajnokság 28. fordulójában is találkozik, és mindkét társaságnak kiemelten fontos lenne a győzelem. A fehérváriak bebiztosíthatják aranyérmüket, a kaposváriak pedig nagy lépést tehetnek a dobogós helyezés megszerzése felé. 

A két csapat legutóbb a múlt szerdán találkozott egymással, és a tartalékos kaposváriak 4-0-s vereségükkel elbúcsúztak a kupa-küzdelmektől. A Videoton holnap este bajnoki mérkőzésen látja vendégül a Rákóczit. 
„Mi is ismerjük őket, ők is ismernek minket. Mindenki bajnoknak mondja őket, bár még matematikailag nem nyerték meg. Most, hogy nem verték meg a Honvédot, biztosan nehéz dolgunk lesz, megpróbálunk valami újat kitalálni” – fogalmazott a Rákóczi játékosa, Balázs Benjámin.

A kaposváriaknak a dobogós célok miatt is fontos lenne a pontszerzés, és bizakodásara adhat okot, hogy a legutóbbi két fordulóban a Kecskemét és a Honvéd is pontot rabolt a fehérváriaktól. 
„A Videotonról tudjuk, hogy az ország legjobb csapata, és nagyon nehéz megverni őket otthon. Szeretnénk meglepetést okozni, bár ők az esélyesek. Ha máshogy nem is, dacból is szeretnénk olyan produkciót mutatni, ami pontot, pontokat érhet” – mondta Sisa Tibor vezetőedző.
A Sisa-legénység az őszi diadalmenet után tavasszal is kitett magáért, és jó eséllyel pályázik arra, hogy a klub történetének legjobb eredményét érje el. 
„Nagyon sok lépcsőt megjártunk a kiesés elkerülésétől a múlt évi 12. hely elé kerülésig. Kaposvár eddigi legjobb eredménye a hatodik hely volt, ezt szeretnénk túlszárnyalni, ami nagyon nagy dolog lenne. Bízom a játékosokban, és remélem, tudunk pontokat gyűjtögetni még a hátralévő fordulókban” – tette hozzá a Tréner. 
A találkozó szerdán 19 órakor kezdődik a fehérvári stadionban. A kapos.hu és a sonline.hu internetes portálon online közvetítésben számolnak be a kilencven perc történéseiről.