Nem sikerült a bravúr#!# a Kaposvári Rákóczi 3-1-es vereséget szenvedett a Videoton otthonában a labdarúgó Monicomp Liga 28. fordulójában. A fehérváriak ezzel a sikerrel megnyerték a bajnokságot. A somogyiak gólját Grumic fejelte a 76. percben.

Mindkét csapat a legerősebb összeállításában kezdte azt a mérkőzést, amelyen a házigazda a bajnoki cím megszerzéséért, a somogyi együttes pedig a dobogóhoz még szükséges pontokért lépett pályára. A találkozót egy 30 éves lengyel játékvezető fújta, aki végig kordában tartotta a küzdő feleket.
Bemelegítésként Nikolic 17 méterről tekert a kapu mellé, majd a fejese is célt tévesztett. A Videoton fölényt harcolt ki, és igyekezett megszerezni a vezető gólt. A 12. percben Sándor lőtt ballal, 20 méterről, a megpattanó labdát Kovács ölelte magához. A túloldalon Peric került ziccerbe#!# a 14 méteres lövést nagy bravúrral védte a hazai kapus. A 26. percben Balázs B. 18 méteres lövését fogta Bozovics, aztán remek hazai támadás végén Sándor lőtt 21 méterről, futtából fölé. Nem sokkal később,  jobb oldali szöglet után Vasiljevic fejelt 8 méterről, Kovács védett.
A 34. percben megszerezte a vezetést a fehérvári együttes#!# Gosztonyi fejelte jobbról középre a labdát, Nikolic pedig egy igazítás után 15 méterről, ballal a kapu bal oldalába lőtt. 1-0.
A 41. percben Gosztonyi szöglete után Lipták fejelhetett, Kovács kapus ismét csak magabiztosan védett.
A második félidő elején Gosztonyi lőtt laposan, a tizenhatos jobb oldali sarkától, Kovács vetődve védett. Válasz gyanánt Peric Korhut passza után lőtt 18 méterről, alig a bal felső sarok mellé. Az 57. percben Nikolic lőtt kapásből, 18 méterről, nem sok hiányzott a forduló góljához, de Kovács kapus nagy bravúrral védett.
A 76. percben egyenlített a Rákóczi#!# Okuka remek jobb oldali beadása után a csereként egy perccel korábban beállt Grumic fejelt 6 méterről a kapu jobb oldalába. 1-1.
Nem sokáig örülhettek a somogyi hívek, újra vezetéshez jutott a Vidi! A 80. percben egy rövid felszabadító fejes után a szintén csereként beállt Polonkai 11 méterről a kapuba lőtt. 2-1.
A 88. percben eldőlt a mérkőzés és a bajnoki cím sorsa. Lencse tört előre, szép cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, majd önzetlenül Szakály elé gurított,aki 7 méterről a bal sarokba passzolt. A labda Kovács kapust érintve jutott át a gólvonalon. 3-1.
A végén még Oláh lőtt éles szögből, jobbról, Bozovic hatalmas bravúrral védett, majd Okuka bombázott 16 méterről fölé.
A találkozó utolsó eseményeként Gosztonyit állította ki a játékvezető, aki érthetetlen módon belekönyökölt Jawad arcába.
És néhány másodperc múlva megkezdődött a fieszta…
A Rákóczi nem volt könnyű helyzetben, és összességében jól helytállt az aranyérmes otthonában. Ha a meccs elején Peric belövi a ziccert, talán minden máshogy alakult volna… Így viszont gratulálunk az öt egykori kaposvárival felálló Videotonnak története első bajnoki címéhez.
A Rákóczi a hatodik helyről várja a hajrát#!# szombaton a Szolnok látogat Kaposvárra, egy héttel később pedig Győrben zárul a tavasz. 
– Gratulálok a Videotonnak, fantasztikus csapat, megérdemelten nyerte meg a bajnokságot. Kiadtuk magunkból, amit tudunk, ma ennyire tellett. A legnagyobb baj most, hogy mindenki örül, csak mi nem… – összegezte az estét Sisa Tibor vezetőedző. 
Videoton – Kaposvári Rákóczi 3-1 (1-0)
Székesfehérvár, 7000 néző. V.#!# Musial
Videoton#!# Bozovic – Lázár, Lipták, Vaskó, Elek – Gosztonyi, Farkas B. (Lencse, 78.), Sándor, Vasiljevic (Szakály D., 78.) – Alves, Nikolic (Polonkai, 70.). Vezetőedző#!# dr. Mezey György
Rákóczi FC#!# Kovács Z. – Okuka, Zsók, Bank, Gujic (Korhut, 51.) – Máté (Jawad, 59.), Pedro – Pavlovic, Oláh, Balázs B. – Peric (Grumic, 75.). Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Gólszerző#!# Nikolic (34.), Polonkai (80.), Szakály (88.), illetve Grumic (76.)
Sárga lap#!# Polonkai (81.), Elek (82.), Szakály (89.), illetve Okuka (13.)
Kiállítva#!# Gosztonyi (94.)