Hatalmas ajándékot adtunk a Mohácsnak, de az akaratunknak köszönhetően az utolsó pillanatban pontot mentettünk az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 13. fordulójában.

 

A tabellán egy ponttal mögöttünk álló Mohácsot fogadtuk az utolsó októberi napsugarak kíséretében, így igazi labdarúgó idő várta a játékosokat a cukorgyári gödörben. A remek idő jó játékkal is párosult, a találkozó elején rögtön átvettük a kezdeményezést, majd egy letámadás után remek helyen kaparintotta meg a kapus által eladott labdát Hampuk Ádám, de az ígéretes lehetőségből végül nem lett semmi. Az első negyed óra végén a mohácsiak centire voltak a vezetéshez, miután egy labdavesztés után jutottak jó helyről szabadrúgáshoz, melyet csapatkapitányuk, Vég Bence tekert a felső kapufára tizenhét méterről. A folytatásban viszont szinte futószalagon dolgoztuk ki, s hagytuk is ki a helyzeteket. Előbb Horváth Balázs közeli belsőzését vágták ki a gólvonalról (középpályásunk szerint azon túlról) a vendégek, majd Hampuk Ádám helyzeténél védett óriásit Farkas Máté kapus, ezt követően pedig Bíró Dominik bombázott kapásból centikkel a bal felső fölé egy szöglet után, Nicoló Mazzonetto lövése pedig szintén a kapusban akadt el. Az első félidőben szinte végig az ellenfél térfelén tartottuk a labdát, azonban a gól hiányzott a játékunkból.

A második félidőt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk, hiszen csak két perc telt, amikor Bíró Dominik bedobása után Heil Máté fejjel készítette le a labdát Nicoló Mazzonetto elé, akinek tizennégy méteres kapáslövését újabb bravúrral védte Farkas Máté. Az 52. percben azonban a semmiből, egy hatalmas hiba után megszerezte a vezetést a Mohács, ugyanis egy bedobás során eladtuk a labdát, a tizenhatoson álló Bohata Ádámnak, aki köszönte és a bal alsóba rúgta a ziccert (0–1). A maradék több mint fél órában ugyanolyan, ha nem nagyobb nyomás alá helyeztük a mohácsi kaput, de Hampuk Ádám pörgetését Farkas ismét bravúrral védte, majd Babinszky Bence ziccerénél a jobb kapufa mentette meg a vendégeket a góltól. Az utolsó negyed órába lépve Pusztai Dániel egy tizenhatoson belüli esést követőn megkapta a második sárga lapját is, sőt meg is sérült, ami mindenképp rossz hír a folytatásra nézve. Az utolsó percekben tíz emberrel rohamoztuk, s az akaratunk utolsó pillanatban gólt és pontot ért. A 94. percben ugyanis Babinszky Bence tolta belefelé a labdát a bal szélről, majd tizenöt méterről kilőtte a bal alsót (1–1).

 

Horváth Rudolf: – Ennyi energiát mozgósítva nagy csalódás az egy pont, még akkor is, ha a 94. percben szereztük meg, s ezzel talán visszaadott valamit a futball. Az első perctől kezdve fölényben játszottunk, jöttek a helyzetek, de rúgattunk egy gólt az ellenféllel, utána még nehezebb dolgunk volt. A játékvezető tevékenységét is meg kell említeni, hiszen egy szabályos gólt nem adott meg az első félidőben, utána nem állította ki az ellenfél játékosát, aki hátulról rúgta meg Gál Mátyást, majd ezt azzal tetézte, hogy egy tizenegyes szituációnál kiállította a játékosunkat, aki súlyos sérülést szenvedett, valószínűleg elszakadt a combizma.

 

Péter József: – Küzdelmes mérkőzés volt, két jól védekező csapat között. Készültünk arra, hogy a Kaposvár birtokolja többet a labdát, egy egyéni hibából megszereztük a vezetést, de amikor emberelőnybe kerültünk azt nem tudtuk még jobban kihasználni. Összességében igazságos a döntetlen, még akkor is, ha a Kaposvár többször közelebb állt a győzelemhez.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Mohácsi TE 1888 1–1 (0–0)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 280 néző. V.: Altorjay Á. (Aczél P., Burján I.).

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Harsányi, Heil, Szederkényi – Gál, N. Mazzonetto (Babinszky, az 57. percben), A. Mazzonetto (Mayer M., a 67. percben), Horváth B., Pusztai – Hampuk (Ötvös, a 79. percben), Bíró D. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Mohácsi TE 1888: Farkas M. – Vég B., Racskó, Károly V., Encz – Aszalós, Dér (Kiss I., a 79. percben) – Szabó D. (Loch, a 79. percben), Izsák (Hetényi, a 90. percben), Horog (Nagy B., a 94. percben) – Bohata. Vezetőedző: Péter József.

Gólszerzők: Babinszky (a 94. percben), illetve Bohata (az 52. percben).
Kiállítva: Pusztai (a 70. percben).
Sárga lap: Pusztai (a 15. percben), Horváth Rudolf (a 72. percben – kispadról), Gál M. (a 81. percben), illetve Aszalós (a 21. percben), Dér (a 43. percben), Szabó D. (a 67. percben), Loch (a 81. percben).