Hatpontos rangadó vár ránk az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 13 fordulójában a Mohácsi TE 1888 ellen. A vasárnap 13 órakor kezdődő találkozó előtt Bíró Dominikkel beszélgettünk.

 

Az előző körben, a Dunaújváros ellen visszatértünk a győztes útra, hiszen Ekker Milán találatával nyertünk az egykor csapatunkkal egyetemben sokkal szebb napokat is megélet piros-fehér gárda otthonában. Azt a találkozót akár már az első félidőben lezárhattuk volna, de Bíró Dominik lövése a felső kapufáról a gólvonal elé pattant.

– Feldobta a csapatot a siker, nagyon örültünk neki – mondta Bíró Dominik, csapatunk támadója. – Sajnálom, hogy a lövésem után kifelé pattant labda, mert szép gól lett volna, úgy látszik, többet kell dolgozni azért, hogy a következő már befele pattanjon.

A dunaújvárosi nyerőemberünket, Ekker Milán ezúttal nélkülöznünk kell, hiszen öt sárga lapos eltiltását tölti majd a Mohács ellen.

– Felkészültünk a Mohácsból – jelentette ki Bíró Dominik. – Erős csapategység kell a sikerhez, illetve ahhoz is, hogy pótoljuk Ekker Milánt. Össze kell fognunk, bízom benne, hogy sikerül ideiglenesen betölteni az ő pozícióját. Fontos mérkőzés elé nézünk, melyen szeretnénk megszerezni a három pontot és felzárkózni a tabella első feléhez.

Ahogy arról már írtunk, a héten megnyílt a klubunk száz éves múltját bemutató kiállítás a Rippl-Rónai Múzeumban. A megnyitón felnőtt csapatunk játékosai is részt vettek, így Bíró Dominiket arról is kérdeztük, hogy milyen érzés fogta el, amikor a számos ereklye mellett meglátta annak az élvonalba jutásnak a tárgyi emlékeit is, melynek ő is aktív részese volt.

– Jó élmény volt a kiállításmegnyitó, személy szerint nagyon élveztem, hogy annak a klubnak, amely a szívemben az első helyen van, láthatom a történelmét – mondta játékosunk. – Természetesen jó volt látni a legutóbbi feljutásunk tárgyait is, egyből előjöttek az emlékek. Szeretnénk a közeljövőbe is hasonló eredményt elérni, de minimum a másodosztályba jutást, mert ezt a város és a szurkolók is megérdemelnék.