A mezőnyfölény és a sok kialakított helyzet ellenére sem bírtunk a ZTE FC második csapatával az NB III. Nyugati csoportjának 32. fordulójában.

 

Az ETO Akadémia legyőzését követően jó előjelekkel vártuk a Zalaegerszegi TE második csapatát, amely ellen szerettük volna ugyanazt a lendületes, célra törő játékot mutatni. Ez már az első percekben megvalósult, sőt a gólhoz sem hiányzott sok, de Böndi Ádám beadása után Pintér Norbert fejese elkerülte a kaput az ötödik percben, majd három perccel később az oldalhálóba lőtt támadónk. A folytatásban többet birtokoltuk a labdát, próbáltunk veszélyesebben futballozni, ennek érdekében vezetőedzőnk, Horváth Rudolf váltott, s két csatárral rohamoztunk, de a következő nagy lehetőség az ellenfél előtt adódott. Balabás Bence távolról vette célba kapunkat, s nem is rosszul, hiszen húsz méteres átlövése a jobb kapufa tudta csak hárítani. A szünet előtt újabb helyzetekkel jelentkeztünk, előbb Pintér Norbert ollózását védte Gyurján Márton, ezt követően Horváth Balázs lőtt kevéssel a kapu mellé, majd egy szöglet utáni kavarodást követően Gyurján védett újra, égül Böndi Ádám lőtt az oldalhálóba.

A fordulást követően meddővé vált a mezőnyfölényünk, s csak a hajrába lépve alakítottunk ki újabb gólszerzési lehetőséget. Ekkor Hampuk Ádám beadása után Bíró Dominik bevetődve próbálta a kapuba juttatni a labdát, azonban kimaradt a ziccer, majd az utolsó percekben Böndi Ádám kapáslövése is elkerülte a kaput, így hiába játszottunk fölényben, ez most csak egy pontot ért.

 

Horváth Rudolf: – Hazai pályán újra elveszítettünk két pontot, akárcsak a Tatabánya ellen. A játék képe alapján reális esélyünk volt a győzelemre, a mérkőzést, főleg a második félidőben uraltunk, beszorítottuk az ellenfelet a kapuja elé. Az elsőben még volt lehetőségük kontrázni, de másodikban már ezt is megoldottuk. A helyzetek is megvoltak, de kimaradtak, hiába próbálkoztunk, egy betömörülő ellenfél ellen nehéz mérkőzést nyerni.

 

Koller Zoltán: – Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk a jó játékosállománnyal rendelkező, szervezett Kaposvár otthonában. Náluk inkább a védekezésé volt a főszerep, de azért egy-két veszélyes szituációt ki tudtunk alakítani, főleg az első félidőben, a kaposváriak előtt viszont sokkal több lehetőség adódott. A fiatal brigádomnak minden pont aranyat ér, örülünk is neki, főleg azért mert a tavasz folyamán sokszor fölényben játszottunk, de hátul egy fiatal, rutintalan játékos mindig elkövetett egy őrületesen nagy hibát, aminek vereség lett a vége. Ezúttal viszont végig koncentráltak voltunk és legalább egy ponttal távoztunk.

 

Kaposvári Rákóczi FC–ZTE FC II. 0–0

Kaposvár, Cseri út, 200 néző. V.: Maml Z. (Szkrajcsics P., Farkas G.).

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Ekker (Borbély Á., az 53. percben), Gál, Harsányi, Böndi – Kocsis B. – Pintér N. (Mayer Máté, a 85. percben), Horváth B., Szederkényi (Pintér M., az 53. percben), Bíró D. (Kálmán Sz., a 75. percben) – Hampuk (Mayer Milán, a 75. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

ZTE FC II.: Gyurján – Király M., Sebestyén, Dóczi, Tullner, Papp Cs. (Mulasics, a 84. percben) – Kryvotsiuk (Jóna, a 68. percben), Balabás (Varga L., a szünetben), Kámi, Csóka (Bedővári, a 68. percben) – Baloteli (Bedő, a 73. percben). Vezetőedző: Koller Zoltán.

Sárga lap: Pintér M. (a 60. percben).

32. forduló Kaposvári Rákóczi FC–ZTE FC II. 0–0