Vasárnap 17 órai kezdettel a ZTE FC második csapata ellen lépnek pályára labdarúgóink a Cseri úti sportcentrumban, az NB III. Nyugati csoportjának 32. fordulójában.

 

Az ETO Akadémia legyőzése után a zalaegerszegiek második csapata ellen is maradna a győztes úton csapatunk, amely hasonló mentalitással, lendülettel futballozva a Zala vármegyeieknek sem adna esélyt a győzelemre.

– Győrben igazi csapatként működtünk, remek volt az összjáték, úgy gondolom, ezt tudjuk folytatni vasárnap – mondta Harsányi Dániel, fiatal belső védőnk. – Egymást segítve, motiválva és egymásért küzdve a ZTE II. ellen is győzni tudtunk.

Ősszel bár Bíró Dominik duplájának köszönhetően nyerni tudtunk, de abból a sikerből nem szabad kiindulni, sem a második csapatot változó összetétele, sem a hazai pályán eddig mutatott teljesítményünk miatt.

– Az ETO Akadémiánál is volt visszajátszó, nem szabad emiatt félnünk az ellenféltől, hiszen ebben a szezonban már az első csapatuk ellen is helyt álltunk a Magyar Kupában – tette hozzá Harsányi Dániel. – Biztos vagyok benne, hogy attól függetlenül, kiket adnak vissza, végig meccsben leszünk és győzni is tudunk.

A győzelemhez Harsányi Dániel jó játékéra is szükség van, ráadásul a belső védő a támadások megszűrése mellett az ellenfél kapuja előtt is fontos láncszeme a csapatnak, hiszen a pontrúgásokkal, a nagy bedobásokkal rendszeresen keresik őt a társak.

– Fontosak a csapat számára a pontrúgások – emelte ki Harsányi Dániel. – Amikor akcióból nem tudunk betalálni, sokszor segítenek a begyakorolt figurák. A legutóbbi mérkőzésen, Győrben is gólt szereztünk ebből, hiszen egy nagy bedobás után készítettem le lövésre a labdát Pintér Norbinak, akik végül gólt szerzett. Ha vasárnap egy felállt védelem ellen kell majd játszanunk, akkor szintén fontos szerepet kapnak a pontrúgások.

Belső védőnk már öt gólnál jár a szezonban, ráadásul a Gyirmót második csapata ellen duplázni is tudott, valamit a listavezető Tatabánya ellen, a 94. percben szerzett pontot érő fejesgólt.

– Hét mérkőzés van hátra bajnokságból, szeretnék még két gólt szerezni, de akkor sem leszek csalódott, ha nem sikerül, hiszen az még fontosabb számomra, hogy ne kapjunk gólt – mondta az Amerikában nevelkedett védőjátékos. – Dupláznom most sikerült először felnőtt bajnokságban, de az U19-ben, pont a Gyirmót ellen szerezte már mesterhármast is. Úgy látszik, ellenük jól megy – tette hozzá nevetve.