Az OTP Bank Liga NB I. harmadik fordulójában a Ferencvárosi TC otthonában, a Groupama Arénában szólították pályára csapatunkat. Labdarúgóink igen harcos mérkőzést vívtak a címvédő otthonában, melyet egy korai góllal veszítetek el.

 

Csapatunk ellen vívta első bajnoki találkozóját a 2019/2020-as bajnoki szezonban a címvédő Ferencvárosi TC. A Bajnokok-ligája selejtezőtől a héten búcsúzó fővárosiak gyorsan feledtetni akarták a kiesést, hiszen már a hetedik percben megszerezték a vezetést Oleksandr Zubkov erős, léc alá tartó lövésével. A vezetést követően kiegyenlítettebb lett a játék, de hiába szerzett többször is labdát a középpályán csapatunk igazi nagy lehetőséget nem tudott kialakítani. Ellentétben a hazaiakkal, akik sokszor kerültek oda a kapunk elé, de vagy elpuskázták a kínálkozó lehetőségeket, vagy Pogacsics Krisztián mutatott be nagyobbnál nagyobb bravúrokat. Kapusunk az első játékrész hajrájában előbb Varga Roland, majd Oleksandr Zubkov lövésénél is nagy védéssel tartotta életben a pontszerzési reményeket.

A második játékrész elején is rohamoztak a hazaiak, de védelmünk, Pogacsics Krisztián vezérletével állta a sarat. Sőt, elöl is kezdetek szép dolgokat bemutatni labdarúgóink, főként Nagy Richárd révén, aki bátran vállalta fel az egy az egy elleni játékot. A mérkőzés hajrájában együttesünk újabb NB I-es újoncot avatott, hiszen pályára lépett Matej Poplatnik is, aki nemrég érkezett az indiai Kerela Blasterstől. Az utolsó percekben görcsössé váltak a hazaiak, akik számtalan helyzetet puskáztak el, de ezúttal a futball nem büntette meg őket.

A találkozót megelőzően a Ferencváros összesen 37 magyar első osztályú mérkőzés óta nem talált legyőzőre a Groupama Arénában, sajnos ezt a jó sorozatot együttesünk sem tudta megszakítani, így továbbra is várat magára az első pontszerzés.

 

Ferencvárosi TC–Kaposvári Rákóczi FC 1–0 (1–0)
Budapest, Groupama Aréna, 6894 néző. V.: Iványi Z. (Ring, Varga Zs.).
Ferencvárosi TC: Gróf – Botka, Blazic, Frimpong, Heister – Ihnatenko, Leandro (Kharatin, 74. p.) – Zubkov (Tokmac, 64. p.), Bőle, Varga R., – Boli (Sihnevich, 80. p.). Vezetőedző: Sergei Rebrov.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Hegedűs D., Fodor M. – Szakály A., Yakymiv – Nagy R., Nagy K. (Beliczky, 65. p.), Csiki (Nagy J., a szünetben) – Ádám M. (Poplatnik, 80. p.) Vezetőedző: Disztl László.
Gólszerzők: Zubkov (7. p.)
Sárga lap: Ihnatenko (76. p.), Botka (81. p.), illetve Ádám M. (16. p.), Szakály A. (56. p.), Yakymiv (74. p.).