Újabb nehéz idegenbeli fellépés vár labdarúgóinkra, hiszen az Európa-ligától búcsúzó MOL Fehérvár FC után, a Bajnokok Ligájából kieső Ferencvárosi TC otthonában kell bizonyítaniuk szombaton 19 óra 30 perctől.

 

A Ferencváros az eddigi két magyar bajnoki mérkőzését, a Debrecen, illetve ZTE ellenit elhalasztotta, így csapatunk ellen rajtolnak a bajnokságban a fővárosiak. Nem mondható könnyűnek a feljutó együttesünk sorsolása, hiszen az első három forduló során az elmúlt évek két legsikeresebb klubjának otthonában kell bizonyítania játékosainknak. Az OTP Bank Liga NB I. nyitófordulójában ugyanis a tavalyi ezüstérmes, Magyar Kupa győztes MOL Fehérvár FC otthonában, a harmadikban pedig a bajnoki címvédő Ferencvárosi TC stadionjában szólítják majd pályára Ádám Martinékat. Sőt, ha ehhez azt is hozzátesszük, hogy a következő idegenbeli fellépése a tavalyi bronzérmes Debrecen otthonában lesz együttesünknek, akkor hatványozottan igaz a nehéz sorsolás.

– Sajnos nem egyszerű a sorsolásunk, hiszen az első három idegenbeli mérkőzésünket az előző bajnokság dobogósai ellen játsszuk, de ezt valamiért így akarta a sors – mondta ezzel kapcsolatosan Waltner Róbert, csapatunk edzője. – Várom a bajnoki címvédő Ferencváros elleni mérkőzést. Játékosként is mindig vártam, hogy a Fradi otthonában lépjünk pályára, hiszen ez mindig egy kiemelt mérkőzés volt. Nagyon jó szurkolótábora van a Fradinak, csodálatos a stadionja, ilyen környezetben öröm pályára lépni. Remélem, ez a játékosokat is feldobja, s bátor támadójátékot nyújtanak majd.

– Nyilván nem azért dolgozunk, hogy minél több vereségünk legyen, így minél előbb szeretnénk megszerezni az első pontjainkat, de ha ez nem sikerül a Ferencváros ellen, akkor sem dőlünk a kardunkba, hiszen az esélyek nem mellettünk szólnak – folytatta Waltner Róbert. – Nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára, remélem, hogy ez eredménnyel is párosul majd. Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de azt is tudtuk, hogy ez vár ránk az NB I.-ben, így ezzel a teherrel meg kell birkóznunk.

A két csapat eddig 24 alkalommal találkozott egymással a legmagasabb osztályban. A mérleg nyelve a Fradi felé billen, de nem sokkal, hiszen a fővárosiak hét, míg a együttesünk öt sikert aratott az egymás elleni fellépeseken, emellett pedig tizenkét alkalommal nem bírtak egymással a felek.