A labdarúgó NB II. nyugati csoportjában szerepelhet a következő bajnoki évadban a Kaposvári Rákóczi II. csapata. A zöld-fehérek egész éves remek teljesítményüknek köszönhetően szerezték meg a bajnoki címet az NB III Dráva-csoportjában, az MLSz versenybizottsága pedig elfogadta a klub nevezését. 

A Versenybizottság az NB II-es bajnokság 2012/13-as szezonjára leadott nevezések közül 28 sportszervezetét fogadta el. Egyelőre kérdéses az NB III-as feljutók közül az Érd (Duna csoport) és a Dunaharaszti (Alföld csoport) indulása, valamint a Puskás Akadémia szereplése, míg a szintén NB III-as bajnok Várda nem adott le nevezést a másodosztályú bajnokságra. A nevezését leadó három sportszervezet sorsáról július harmadikán születik döntés.
A kaposvári kub vezetői a bajnokság megnyerését követően leadták a nevezést, amelyet el is fogadtak az illetékesek, így már nincs akadálya annak, hogy a kis Rákóczi elinduljon a másodosztályú küzdelmekben. Bárhogy is szerepel majd az együttes, mindenképpen csak egy évet tölt majd el az NB II-ben, ugyanis a bajnoki átszervezések miatt a 2013/2014-es évadban már legfeljebb csak a harmadosztályban indulhatnak az élvonalbeli együttesek második csapatai. 
Illés János ügyvezető honlapunknak elmondta#!# az előttünk álló napokban dől el, hogy ki lesz az NB II-es gárda edzője, illetve, hogy hogyan alakítják ki a csapat játékoskeretét. A Rákóczi II. várhatóan a stadionban vívja majd hazai mérkőzéseit.