Bíró Dominik duplájával aratottunk győzelmet az NB III. Nyugati csoportjának 13. fordulójában, a ZTE FC második csapatának otthonában.

 

A tabella 16. helyén álló ZTE FC második csapatának otthonában lépett pályára együttesünk a harmadosztály 13. fordulójában. A kezdő sípszótól kezdve uralta az összecsapást együttesünk, de a fölény csak a félidő hajrájában érett vezetéssé. Igaz, ekkor rövid időn belül, hat perc leforgása alatt kétszer is bevette az ellenfél kapuját Bíró Dominik.

A második félidőre sem változott sokat a játék képe, egészen a hazaiak szépítő találatáig, melyet Klausz Milán jegyzett. Az utolsó percekben ugyanis mindent megtett a pontszerzésért a ZTE II., de a védelmünk állta a sarat, s fontos három ponttal távoztunk Zalaegerszegről.

Csapatunkban ezúttal is sok saját nevelésű fiatal kapott lehetőséget a kezdőcsapatban Horváth Rudolf vezetőedzőtől: Heil Máté, Szederkényi Ádám, Horváth Balázs és Pintér Máté.

 

Horváth Rudolf: – A szezon során már többször is megszenvedtünk a második csapatok ellen, mivel gyorsak, pörgősek. Támadószellemben léptünk fel, remekül felkészültünk a mérkőzésre, melyet hatvan percig uraltunk. Ez idő alatt rengeteg helyzetet dolgozunk ki, de nem döntöttük el a mérkőzést. Az ellenfél az első lehetőségét kihasználta, egy pontrúgás után, de utána sem éreztem, hogy veszélyben lenne a győzelem. A mérkőzés végén viszont már igen, ekkor kellett egy kis szerencse ahhoz, hogy megszerezzük a három pontot, ami összességében nézve igazságosan került hozzánk. Az eredményeink egyelőre hektikusak, szeretnénk végre az élmezőnyhöz tartozni, de ehhez stabilabb teljesítményre lenne szükség. A zalaegerszegi győzelem akkor válna még értékesebbé, ha a következő fordulóban is nyerni tudnánk, egy olyan játékkal, amilyent a szurkolóink hazai pályán várnak tőlünk.

 

ZTE FC II.–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (0–2)

Zalaegerszeg, 130 néző. V.: Gáspár A. (Szkrajcsics P., Sáfárik P.).

ZTE FC II.: Németh E. – Dóczi, Király M., Klausz (Fábián K., a 88. percben), Boros Zs., Koszovcsuk (Bedő, az 59. percben), Baloteli (Murár, a 69. percben), Papp Cs., Kryvotsiuk (Varga L., az 59. percben), Kámi (Bedővári, a 69. percben), Gergely B. Vezetőedző: Koller Zoltán.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler – Ekker, Heil, Gál, Böndi – Pintér M. (Zvara, a 66. percben), Horváth B. – Pintér N. (Kocsis B., a 83. percben), Mayer Milán, Szederkényi (Kálmán Sz., a szünetben) – Bíró D. (Zólyomi, a 78. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Klausz (a 72. percben), illetve Bíró D. (a 38. és a 44. percben).

Sárga lap: Kryvotsiuk (a 27. percben), Kámi (a 49. percben), Dóczi (az 44. percben), illetve Pintér N. (a 56. percben).