A Cegléd otthonában lépett pályára csapatunk a Merkantil Bank Liga NB II. 24. játéknapján. Együttesünk Tömösvári Bálint fejesével szerezte meg a vezetést, majd Rajczi Péter is bevette a Pest megyeiek kapuját, így újabb három ponttal gazdagodtunk.

A Budaörs ellen elszenvedett vereséget követően a tabella 17. helyén álló Cegléd otthonában lépett pályára együttesünk. A szakmai stáb öt sárga lapos eltiltás miatt Ur Lászlóra nem számíthatott, így Hegedűs Dávid kapott helyet a védelem tengelyében. A mérkőzésen kifejezetten jó iramban indult, s jöttek is a helyzetek. Előbb egy szöglet utáni fejes okozott gondot a ceglédi védelemnek, majd szabadrúgásból veszélyeztetett csapatunk. Elsőként Ádám Martin, pár perc múlva pedig Vachtler Csaba tette próbára Mursits Rolandot, aki mindkétszer bravúrral védett. A folytatásban Tömösvári Bálint és Beliczky Gergő is megeresztett egy-egy ígéretes lövést. A félidő hajrájában végre sikerült feltörni a hazai védelmet: egy szögletet követően Zsiga Ervin emelte vissza a labdát a kapu elé, majd Tömösvári Bálint fejelt a hálóba.
A fordulás után próbált veszélyeztetni a hazai csapat, de hiába birtokolta többet az első percekben a labdát, csapatunk előtt adódott újabb gólszerzési lehetőség. Beliczky Gergő lépett ki egy kiugratással, de kisodródott, így nem jött a második találat, ahogy Tömösvári Bálint újabb és Rajczi Péter első kísérlete után sem. A hajrában végül sikerült bevenni a Cegléd kapuját: Nagy Krisztián ment el a bal szélen, jól adott középre, ahol Rajczi Péter közelről passzol a hálóba, ezzel lezárta a mérkőzést csapatunk. A hosszabbításban ugyan Preklet Csaba találatával még szépíteni tudtak a Pest megyeiek, de összeségében megérdemelt sikert aratott csapatunk a kiesés ellen küzdő Cegléd otthonában.

Waltner Róbert: Magabiztos volt a győzelmünk, hiszen több nagy helyzetet is kialakítottunk mind a két félidőben. Kétszer is a kapusra vezettük rá a labdát, összesen hat száz százalékos ziccerünk volt, emellett pedig rúgtunk két gólt. Ettől függetlenül bosszant a kilencvenharmadik percben bekapott gól, hiszen jó lett volna nullára lehozni a mérkőzést. Ezen a találkozón a győzelem volt a legfontosabb és azt meg is szereztük. A fiúk betartották a taktikai utasításokat, sőt helyenként jól is játszottunk.

Nagy Tibor: Ugyanott tartunk, ahonnan három héttel ezelőtt elkezdtük. Hiába készülünk fel, szögletekből, beadásokból kapjuk a gólokat.

Ceglédi VSE–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (0–1)
Cegléd, 500 néző. V.: Bogár G. (Punyi , Márkus P.).
Cegléd: Mursits – Kárász, Pallagi, Preklet, Farkas A. – Fejes J. (Póti, 56. p.) – Rétyi T., Oldal (Csirmaz, 66. p.), Nagy T., Földi B. (G. Bíró, 59. p.) – Szilágyi P. Vezetőedző: Nagy Tibor.
Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Vachtler, Hegedűs D., Szabó A., Hadaró (Fodor M., 81. p.) – Szakály A., Nagy K. – Zsiga E. Beliczky (Godzsajev, 76. p.), Tömösvári – Ádám M. (Rajczi, 68. p.). Vezetőedző: Waltner Róbert.
Gólszerzők: Preklet (93. p.), illetve Tömösvári (39. p.), Rajczi (87. p.).

Ceglédi VSE - Kaposvári Rákóczi FC
2019. február 17.