Ekker Milán góljával hoztuk el a három pontot Dunaújvárosból az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 12. fordulójában.

 

A szokásoktól eltérően szombaton léptünk pályára Dunaújvárosban, ahová azzal a nem titkolt szándékkal utaztunk, hogy elhozzuk a három pontot, még úgy is, hogy vezetőedzőnknek, Horváth Rudolfnak változtatnia kellett az eredetileg eltervezett kezdőcsapaton, mivel Harsányi Dániel betegség miatt nem tudta vállalni a játékot. A nehézségek ellenére jól kezdtük a találkozót, már a kezdő sípszó után próbáltuk ráerőltetni az akaratunkat a Dunaújvárosra, ez pedig a hetedik percben eredményre vezetett. Babinszky Bence ugyanis remekül ugratta ki Hampuk Ádámot, aki az alapvonalról visszagurított, amire jól érkezett Ekker Milán, aki 14 méterről, kissé jobbról belsőzött a jobb alsóba (0–1). A következő lehetőség a hazaiak előtt adódott, azonban Szepessy Róbert fejesét magabiztosan védte Horváth Fábián, majd tíz perccel később kollégája, Molnár László mutatott be óriási bravúrt, miután Bíró Dominik tizenhétméteres lövése a gólvonal elé vágódott le a keresztlécről, a labdára Alessio Mazzonetto csapott le, majd egy méterről fejelt, a kapus azonban lábbal védett.

A második játékrészre elején Vörös Tamás lábában maradt a hazaiak egyenlítő találata, hiszen a középpályás öt méterről lőtt a kapu fölé. A folytatásban is a hátrányban lévő újvárosiak próbálkoztak, de kevés sikerrel, hiszen sok hibával futballoztak, főként a támadóharmadban. Előttünk sem adódott sok lehetőség, a hajráig csak Horváth Balázs lövését jegyezhettük fel, melyet a gólvonalról vágtak ki a hazaiak. Az utolsó tíz percre megfogyatkoztak a hazaiak, akiket a piros lap igencsak feltüzelt, de a támadásaikban továbbra sem volt sok veszély, így elhoztuk a három pontot.

 

Horváth Rudolf: – Sérülések, betegségek hátráltatták a dolgunkat a kiesés ellen menekülő, tradíciókkal rendelkező Dunaújváros elleni mérkőzés előtt. Gyönyörű stadionban játszhattunk, bár a pálya talaja nem tette lehetővé a kombinatív játékot. Jól kezdtünk, el is dönthettük volna a mérkőzést, hiszen a gól után kapufát rúgtunk, majd nagyot védett az ellenfél kapusa, illetve sok szögletünkben volt bent a veszély. A második félidőben pedig kontrából zárhattuk volna le a találkozót. Az ellenfél csak egy helyzetet tudott kidolgozni, a három belső védőnk nagyszerűen hozta le ezt a sok párharccal tarkított mérkőzést. A sok peches meccs után végre jó felfogásban nyertünk, fontos pontokat szereztünk.

Dobos Barna: – A második félidőben megtaláltuk azt a szerkezetet, amiben futballozva végre birtokoltuk a labdát, folyamatosan játszottunk, de a gól hiányzott. Erre lehet építeni a jövőben. Az első félidő még egy ki-ki meccset hozott, sok pontatlanság jellemzett minket és az ellenfél jobban játszott.

 

Dunaújváros–Kaposvári Rákóczi FC 0–1 (0–1)
Dunaújváros, 80 néző. V.: Molnár R. (Sáfárik P., Bizderi N.).
Dunaújváros: Molnár L. – Puskás G., Hompót D., Horváth M., Németh K., Stampfel – Tapiska, Vagyóczki (Marlen, a szünetben), Vörös – Bata, Szepessy. Vezetőedző: Dobos Barna.
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Szederkényi, Heil, Gál M. – Ekker, A. Mazzonetto, Horváth B., Bíró D. (Pintér M., a 65. percben), Pusztai – Babinszky (Mayer M., a 82. percben), Hampuk (N. Mazzonetto, a 65. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Ekker (a 7. percben).
Kiállítva: Vörös (a 80. percben).
Sárga lap: Horváth M. (a 33. percben), Vörös (a 48. percben), Dobos Barna (a 80. percben – kispadról), Stempfel (a 93. percben)illetve Bíró D. (az 55. percben), Pintér M. (a 76. percben), Ekker (a 80. percben), Mayer M. (a 89. percben), N. Mazzonetto (a 92. percben).