Hétfő délután újra edzést vezényelt a csapatnak vezetőedzőnk, Székely Tibor.

Május végén fejeződött be a szezon labdarúgóink számára, akik így csak három hét pihenőt kaptak, ugyanis az előzőn, ha csak otthoni körülmények között is, de már elkezdték a ráhangolódást a bajnokságra.
– Szépen, fokozatosan, felmérésekkel indítjuk a felkészülést – mondta Szederkényi Ádám, a csapatunk nevelésű középpályása. – A rávezető hét még nem volt annyira vészes, de a tavaszi felkészülésből kiindulva kemény hetek várnak ránk, főleg ebben a melegben.
A közös munka hétfő késő délután, a Rákóczi Stadion mögötti edzőpályán kezdődött el az előző idényt a negyedik helyen záró együttesünk számára.
– A hét első felében főleg biológiai és fizikális felmérések várnak a játékosokra, míg a másodikban már jobbára labdás edzések szerepelnek a programban – mondta Székely Tibor, csapatunk vezetőedzője. – A hétvégére még pihenőnapot kapnak a srácok, azonban a jövő héten már minden napunkat a stadionban töltjük. Jó érzésekkel érkeztem vissza Kaposvárra, hiszen az előző félév erre minden okot megad. Amikor beléptem az öltözőbe azt láttam a játékosok arcán, hogy motiváltak, várják a közös munkát. Szeretnénk tovább építeni azt, amit az előző fél évben elkezdtünk.

Az első edzésen több akadémista is a felnőtt csapattal készült

– Még korai arról beszélni, hogy lesznek-e érkezőink, illetve távozóink – tette hozzá Székely Tibor. – A srácoknak is elmondtam, hogy az elmúlt időszak teljesítményének köszönhetően egy remek dolog az, hogy van érdeklődés irántuk különböző osztályokban szereplő csapatok részéről. Úgy gondolom, hogy ennek a pozitív oldalát kell nézni, mint ahogy annak is, hogy a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia három tehetsége is velünk kezdte el a felkészülést. A bizalmat megkapták, innét már minden rajtuk múlik. Hampuk Ádámot és Rituper Rolandot várjuk vissza, de számolnunk kell azzal, hogy kiesésükkel szűkültek a lehetőségeink, ugyanakkor a bajnoki rajt itt van a nyakunkon, így ennek szellemében próbáljuk építeni a csapatot.

A tervezett felkészülési mérkőzések:
Július 3., szerda, 16.00 Szentlőrinc–Rákóczi FC
Július 6., szombat, 11.00 Rákóczi–Kozármisleny
Július 10., szerda, 16.00 Paksi FC II.–Rákóczi
Július 13., szombat, 11.00 Rákóczi–PMFC
Július 21., vasárnap, 11.00 Rákóczi-Slaven Belupo II.