Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Balatonfüredi FC csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 11. fordulójában, vasárnap 15 órakor a Balatonfüredi FC érkezik majd a Rákóczi Stadionba. A találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit a soron következő ellenféllel, melyet 1924-ben alapítottak. A gárda ettől kezdve aktív tagja a magyar futballnak. Kezdetekben a különböző járási, majd a Veszprém megyei bajnokságokban szerepelt, egészen a kilencvenes évekig. A klub ekkor jutott fel elsőként az NB III.-ba, majd négy szezon után ismét osztályt váltott, s két évadot töltött el az NB II. Nyugati csoportjában. Ezt követően a csapat ingázott harmad- és a negyedosztály között, egészen a 2010-ig, amitől kezdve újabb hat szezonon keresztül volt az NB III. tagja a Balatonfüred, amely ezt követően kiesett a megye egybe. A feljutásra négy évük ment rá a balatoniaknak, de végül sikerült nekik, így most nyáron sorozatban a második harmadik ligás idényüket kezdték meg. A Balatonfüred legnagyobb eredményei közé tartozik, hogy 1982-ben Szabad Föld Kupa döntőt vívhatott a csapat, illetve egy NB III.-as bajnoki cím is szerepel még a gyűjteményben.

 

Jelen

A Balatonfüredi FC tíz fordulót követően a tabella 14. helyén áll az eddig összegyűjtött 11 pontjának köszönhetően. A szezon nem indult jól a balatoniak számára, hiszen sorozatban a Veszprém (0–2), a Teskánd (3–1), majd az Érd (0–5) is megverte őket, de a negyedik körben már megszerezték első pontjukat a Gyirmót II. otthonában (2–2). Az igazi áttörést viszont a következő játéknap hozta meg, hiszen hazai pályán megverték a Mórt (4–0), majd pontot szereztek Bicskén (0–0), s Fehérvár II. ellen is bezsebelték a három pontot (2–1). A kilencedik körben viszont a Tatabánya megszakította a veretlenségi sorozatot (1–2), azonban szerdán ismét nyert a Balatonfüred, amely az ETO Akadémia ellen tartotta otthon a három pontot (2–1). A Veszprém megyeiek idegenben eddig négy mérkőzést játszottak, de a győzelem még nem jött össze számukra, remélhetőleg nem vasárnap szakad meg ez a sorozatuk. Az olimpiai válogatott labdarúgó, Borgulya István irányította gárda még a MOL Magyar Kupában is érdekelt, melynek negyedik körében az élvonalbeli Paksot fogadják majd október 19-én.

 

Meccstörténelem

A két klub eddig hat alkalommal találkozott egymással, ebből négyszer a másodosztályban. Csapatunk három mérkőzést is megnyert, továbbá egy döntetlen szerepel a közös történelemkönyvben az NB II.-ben. Az eddigi két harmadik ligás összecsapásra az előző szezonban került sor. Ezekre nem szívesen emlékezünk vissza. Az őszi mérkőzésen, idegenben együttesünk sorozatban hagyta ki a nagyobbnál-nagyobb ziccereket, melyek végül megbosszulták magukat, így a balatonfürediek a hosszabbításban, egy egyéni akciót követően otthon tartották a három pontot. A tavaszi visszavágó még ennél is rosszabbra sikerült, ugyanis hazai pályán végül négy-nullára kapott ki csapatunk. A mérkőzés erős idegzetűek számára ide kattintva nézhető vissza.