Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Balatonfüredi FC csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának harmincadik fordulójában, vasárnap 16.00 órakor  a Balatonfüredi FC otthonában lépünk pályára. A találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban a soron következő ellenféllel, melyet 1924-ben alapítottak. A gárda ettől kezdve aktív tagja a magyar futballnak. Kezdetekben a különböző járási, majd a Veszprém vármegyei bajnokságokban szerepelt, egészen a kilencvenes évekig. A klub ekkor jutott fel elsőként az NB III.-ba, majd négy szezon után ismét osztályt váltott, s két évadot töltött el az NB II. Nyugati csoportjában. Ezt követően a csapat ingázott harmad- és a negyedosztály között, egészen a 2010-ig, amitől kezdve újabb hat szezonon keresztül volt az NB III.-as tagja a Balatonfüred, amely ezt követően kiesett a megye egybe. A feljutásra négy évük ment rá a balatoniaknak, de végül sikerült nekik. A Balatonfüred legnagyobb eredményei közé tartozik, hogy 1982-ben Szabad Föld Kupa döntőt vívhatott a csapat, illetve egy NB III.-as bajnoki cím is szerepel a gyűjteményükben.

 

Jelen

A Balatonfüredi FC 29 mérkőzés során 42 pontot szerzett, miután 11 győzelmet aratott és kilenc-kilenc alkalommal játszott döntetlent, illetve maradt alul. Az olimpiai válogatott labdarúgó, Borgulya István irányította gárda az utóbbi öt mérkőzésből csak egyet veszített el, a listavezető Tatabánya ellenit. A Bicskét és a Fehérvár második csapatát viszont legyőzték a balatoniak, akik a Komárom és az ETO Akadémia ellen egy-egy ponttal gyarapodtak.

 

Meccstörténelem

A két klub eddig hét alkalommal találkozott egymással, ebből négyszer a másodosztályban. Csapatunk három mérkőzést is megnyert, továbbá egy döntetlen szerepel a közös történelemkönyvben az NB II.-ben. A harmadosztályban már a balatoniak szerepelnek jobban. Az előző szezon őszi mérkőzésen, idegenben együttesünk sorozatban hagyta ki a nagyobbnál-nagyobb ziccereket, melyek végül megbosszulták magukat, így a fürediek a hosszabbításban, egy egyéni akciót követően otthon tartották a három pontot. A tavaszi visszavágó még ennél is rosszabbra sikerült, ugyanis hazai pályán végül négy-nullára kapott ki csapatunk. A mérkőzés erős idegzetűek számára ide kattintva nézhető vissza. Ebben az évadban viszont sikerült szépítenünk. A találkozó bár nem indult jól, de a második félidőben Borbély Ákos vezérletével fordítottunk és otthon tartottuk a három pontot.