Hazai pályán, Harsányi Dániel utolsó pillanatos fejesgóljával szereztünk pontot az éllovas OPUS TIGÁZ Tatabányai SC ellen az NB III. Nyugati csoportjának 29. fordulójában.

 

Vasárnap délután a Tatabányát fogadtuk a Cseri úti sportcentrumban, ahol a Komárom VSE elleni szerdai sikert meglovagolva az éllovas ellen is szeretett volna pontot szerezni csapatunk, akárcsak az őszi, gól nélkül véget érő találkozón. A találkozóba mind a két fél nagy lendülettel vetette bele magát, de nagy szél szinte mindenkit meglepett, így sok volt a pontatlanság és a hiba. Ebből mi jöttünk ki rosszabbul, hiszen egy, a szél által igencsak megtolt nagy bedobás után Gál Mátyás vette le a labdát az ellenfélnek, név szerint Kovács Istvánnak, aki három méterről gurított a bal alsóba (0–1). A folytatásban átvettük a kezdeményezést és az irányítást, annak ellenére, hogy a Tatabányát támogatta a szél. Az egyenlítés is a levegőben lógott, de Harsányi Dániel fejesénél nagy bravúrral védett Lóth Péter, majd egy teljesen jogosnak tűnő büntetőnél maradt néma a játékvezető sípja miután a tizenhatoson belülre betörő Zólyomi Dávidot vitték le a földre. A szünet előtti percekben pedig előbb Pintér Norbert, majd Ekker Milán löketét is blokkolták a Bányász védői.

A második félidőben már a szél támogatásával indítottunk nagy rohamokat az egyenlítésért, ami tíz perc elteltével csak centiken múlott, hiszen Szederkényi Ádám kissé lecsúszó beadása a jobb kapufáról vágódott le, majd egy órányi játékot követőn a sokadik szögletünk után Szederkényi Ádám fejesénél védett újra hatalmasat Lóth Péter. Az utolsó húsz percbe lépve Pintér Norbert átlövése kevéssel zúgott el a jobb felső mellett, majd a vendégek előtt adódott gólszerzési lehetőség: egy felesleges fault után Szegleti Gergely szabadrúgása a jobb kapufán csattant. Labdarúgóink az utolsó pillanatig küzdöttek, ennek pedig meglett az eredménye, hiszen a hármas sípszó előtt másodpercben Böndi Ádám tekerte középre a labdát, amit Harsányi Dániel fejelt a hálóba (1–1). Ezzel legalább az egyik pontot otthon tartottuk, de a háromhoz inkább mi álltunk közelebb.

 

Horváth Rudolf: – Nagy motivációval készültünk, a mérkőzésre, egyrészt a rossz hazai mérlegünk miatt, másrészt pedig azért, mert a listavezetőt fogadtuk. A döntetlen reális a látottak alapján, mivel rengeteg utolsó passzt rontottunk el, sok helyzetet elhibáztunk. Az első félidőben, a szél támogatásával a Tatabánya hosszú labdákkal próbálkozott, ezeket egy-két kivétellel levédekeztük. Úgy érzem, hogy szerencsénk sem volt, hiszen egy a játékvezető nem adott meg egy nyilvánvaló tizenegyest, de a hibák benne vannak a játékban. A második félidőben felbillent a pálya, sok helyzetünk, szögletünk volt. A csapaton látszik a fejlődés, hiszen legalább egy pontot itthon tartottunk. Úgy gondolom a jövőkép is látszott, s talán ezzel a döntetlennel átfordulunk és jönnek majd a győzelmek is hazai pályán.

 

Gyürki Gergely: – Küzdelmes mérkőzés volt, amit befolyásolt a szél. Amelyik csapatot éppen támogatta, az fölényre tett szert, folyamatosan ott volt az ellenfél kapujánál. A helyzeteket tekintve úgy gondolom egy igazságos döntetlen született, ami a mi szempontunkból egy kicsit fájó, hiszen az utolsó pillanatban kaptunk gólt.

 

Kaposvári Rákóczi FC–OPUS TIGÁZ Tatabányai SC 1–1 (0–1)

Kaposvár, Cseri úti sportcentrum, 210 néző. V.: Szommer A. (Ring K., Szkrajcsics P.).

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler – Zólyomi (Kálmán Sz., a szünetben), Kocsis B. (Borbély Á., a 60. percben), Gál, Harsányi, Böndi – Ekker (Bíró D., a 66. percben), Szederkényi (Mayer Máté, a 82. percben), Országh (Kis-Fónai, a 82. percben), Pintér N. – Hampuk. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

OPUS TIGÁZ Tatabányai SC: Lóth – Molnár T., Krupánszki, Székely E., Katona K. – Kovács I. – Letenyei, Hajas (Márton T., a 71. percben), Szegleti, Szegő (Habodás, a 63. percben) – Árvai (Németh A., a 86. percben). Vezetőedző: Gyürki Gergely.

Gólszerzők: Harsányi (a 93. percben), illetve Kovács I. (a 19. percben).

Sárga lap: Borbély Á. (a 81. percben), illetve Kovács I. (a 42. percben).

29. forduló Kaposvári Rákóczi FC–OPUS TIGÁZ Tatabányai SC 1–1