Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Balatonfüredi FC csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának nyolcadik fordulójában, szerdán 16 órakor a Balatonfüredi FC otthonában lép majd pályára csapatunk. A találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit a soron következő ellenféllel, melyet 1924-ben alapítottak. A gárda ettől kezdve aktív tagja a magyar futballnak. Kezdetekben a különböző járási, majd a Veszprém megyei bajnokságokban szerepelt, egészen a kilencvenes évekig. A klub ekkor jutott fel elsőként az NB III.-ba, majd négy szezon után ismét osztályt váltott, s két évadot töltött el az NB II. Nyugati csoportjában. Ezt követően a csapat ingázott harmad- és a negyedosztály között, egészen a 2010-ig, amitől kezdve újabb hat szezonon keresztül volt az NB III.-as tagja a Balatonfüred, amely ezt követően kiesett a megye egybe. A feljutásra négy évük ment rá a balatoniaknak, de az előző szezont már újra a harmadik ligában töltötte a csapat, s a 11. helyen zárt a volt olimpiai válogatott támadó, Borgulya István irányításával.

A Balatonfüred legnagyobb eredményei közé tartozik, hogy 1982-ben Szabad Föld Kupa döntőt vívhatott a csapat, illetve egy NB III.-as bajnoki cím is szerepel még a gyűjteményben.

 

Jelen

Hét bajnoki fordulót követően a Balatonfüredi FC a 13. helyről várja a találkozót. A balatoniak eddig nyolc pontot gyűjtöttek, ugyanis hazai pályán legyőzték a Sopront, míg idegenben a Pápát. Emellett pedig két döntetlent könyvelhettek el hazai környezetben az ETO Akadémia, illetve a Komárom ellen. A legutóbbi fordulóban viszont alsóházi rangadót veszítettek Andráshidán. A MOL Magyar Kupában két kör ment a Füred. Az első fordulóban a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályú Csorna otthonában nyert négy-kettőre, míg a második fordulóban kikapott a csoportrivális Pápa ellen, így kiesett a sorozatból. Így a balatoniak kipihentebben várhatják a szerdai bajnokit.

 

Meccstörténelem

A két klub eddig négy alkalommal találkozott eddig egymással, mindannyiszor a másodosztályban. Csapatunk három mérkőzést is megnyert, továbbá egy döntetlen szerepel a közös történelemkönyvben. Az első összecsapásra 1995 novemberében került sor, amikor is akkor vezetőedzőnk, Bőzsöny János a következő kezdőt küldte pályára: Milinte – Mező, Kiss, Itvás – Miovecz, Tóth G., Meksz, Horváth G., Priol – Szintai, Szarvas. Csapatunk pedig 2500 néző előtt, Tóth és Szintai góljaival kettő-nullára nyert a cukorgyári gödörben.