Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Bicskei TC csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 26. fordulójában, vasárnap 14 órakor a Bicskei TC otthonában szólítják majd pályára labdarúgóinkat. A találkozó előtt ismerjük meg egy kicsit jobban a Fejér vármegyei település csapatával. A klub történelméről már korábban írtunk. Ezt ide kattintva lehet elolvasni.

 

Jelen

A bicskei gárda 25 fordulót követően a tabella nyolcadik helyén áll. Csordás Csaba tanítványai eddig csapatunkhoz hasonlóan 39 pontot gyűjtöttek, de több győzelmünknek köszönhetően megelőzzünk őket. A tavaszt igen jól kezdte a BTC, hiszen előbb az ETO Akadémiát (3–0), majd a MOL Fehérvár második csapatát is legyőzte (2–0) hazai pályán, ezt követően egy kis meglepetésre nem tudtak gólt szerezni Komáromban (0–0). A következő játéknapon hazai pályán győzték a listavezető Tatabányát (1–0), míg a legutóbbin kikaptak Balatonfüreden (2–1), amivel megszakadt az ötmeccses veretlenségi sorozatuk. Hazai pályán viszont novemberben kaptak ki utolsójára, akkor a Veszprém tudott nyerni a Fejér vármegyei városban. A bicskeiek keretében jelenleg két olyan labdarúgó van, aki korábban viselte a Rákóczi mezt: Sóron Tibor és Lakatos Gergő. Előbbi a 2017/2018-as szezonban míg utóbbi két felvonásban 2014-től 2019-ig és a 2021/2022-es évadban szerepelt Kaposváron.

A bicskeiekkel kapcsolatos további hír, hogy előző héten, ünnepélyes keretek között, az NB I.-es Puskás Akadémia FC elleni barátságos mérkőzéssel egybekötve adták át a felújított klubházukat.

 

Egymás ellen

Együttesünk az előző szezonban háromszor is megmérkőzött a Bicskével, a MOL Magyar Kupában egyszer, illetve az NB III. Nyugati csoportjában kétszer A kupában együttesünk hátrányból felállva győzött kettő-egyre. A mérkőzés összefoglalója ide kattintva tekinthető meg. Az első bajnoki mérkőzés ugyancsak kaposvári sikert hozott. A 16. fordulóban Szederkényi Ádám, Bíró Dominik és Pintér Norbert is bevette a Bicske kapuját, amire csak Sóron Tibor tudott felelni. A mérkőzés összefoglalója ide kattintva nézhető meg. A harmadik összecsapás ugyancsak hazai sikert hozott. Bicskén bár Kondor Kristóf góljával együttesünk szerzett vezetést, de a Fejér vármegyeik fordítottak, s otthon tartották a három pontot. A jelenleg is zajló évadban, a hetedik fordulóban találkoztunk a bicskeiekkel. A Rákóczi Stadionban rendezett találkozón igen korán, a tizedik percben megszereztük a vezetést Pintér Norbert révén, amit támadónk négy perc múlva meg is duplázott. A három-nullás végeredményt pedig Bori Gábor öngólja állította be.