Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Bicskei TC csapata van a célkeresztben.

 

A MOL Magyar Kupa második fordulójában, szombaton 18 órai kezdettel a csoportrivális Bicskei TC vendégszerepel a cukorgyári gödörben. A találkozó előtt ismerjük meg egy kicsit jobban a Fejér megyei település csapatát.

A XX. század elején, Bicskén már levegővel felfújt, nagy bőrlabdát kergettek, rúgtak a fiatalok – írja a bicskei klub honlapja. – Ennek köszönhető, hogy 1912-ben megalakult a Bicskei Torna Club, röviden a BTC. Az alapító Prockl Gyula volt. Ekkor az egyesület színe piros-fehér volt, majd kék-sárga lett. Ezután több bicskei sportegyesület is alakult, de a BTC-n kívül rövid időn belül mindegyik megszűnt. A Bicskei Munkás Testedzők Egyesülete csak rövid ideig működött, 1920-ban megszűnt, 1923-ban alakult a Bicskei Sport Egylet, majd a Bicskei Levente Sport Egyesület, de a második világháború után már csak a BTC maradt. A 100 év alatt számtalan szakosztály működött az egyesületen belül, asztalitenisz-, atlétika-, kézilabda-, labdarúgó-, sakk-, súlyemelő-, teke-, és tenisz-szakosztály is. A BTC aranykora a hetvenes évekre tehető, ez idő tájt Bicskei Spartacus TC néven szerepeltek a csapataik, mert a Budapesti Spartacus sportszerekkel látta el az egyesületet. Ekkor volt a legtöbb működő szakosztálya a klubnak. A sok sportág közül azonban a labdarúgás volt mindig a legnépszerűbb. A hetvenes évek elején épült a mostani sporttelep, mely azóta is a labdarúgók otthona. A BTC focicsapata a megyei bajnokságokban szerepelt évtizedeken át, a nagy áttörés a kilencvenes években sikerült, mikor is két éven keresztül az NB III.-ban szerepeltek.

A Bicske 2010-ben került fel ismét a harmadik ligába, ahol újabb két szezont tölthetett, majd következett hét szűk esztendő, amikor is a Fejér megyei első osztályban vitézkedett a klub. Az újabb áttörést a 2018/2019-es évad hozta el a csapat életében, hiszen újra felkerült az NB-s porondra. Az következő szezont a tízedik, míg az előzőt a tizenkettedik helyen zárták a bicskeiek az NB III. Nyugati csoportjában, ahol jelenleg is szerepelnek. Négy fordulót követően a 16. pozícióban áll Csordás Csaba csapata az eddig megszerzett három pontjával. A csapat keretéhez jelenleg egy olyan labdarúgó tartozik, aki korábban szerepelt már Kaposváron, ő pedig nem más, mint Sóron Tibor. A támadó a 2017/2018-as szezonban 28 bajnoki mérkőzésen kapott szerepet az NB II.-be jutó együttesünkben, s 11 találattal járult hozzá a sikerhez.

A MOL Magyar Kupa első fordulójában a bicskeiek a szintén harmadik ligás, de a Közép csoportban érdekelt Szekszárdi UFC otthonában léptek pályára. A vezetést az első negyed óra végén szerezték még a Fejér megyeiek, miután a hazaiak tíz emberre fogyatkoztak, Sóron Tibor pedig értéksített egy büntetőt. A második félidőben bár egalizáltak a szekszárdiak, de Bajor Tamás, illetve Sóron Tibor újabb góljára már nem volt válaszuk, így a Bicske három-egyes sikerrel került a második fordulóba, ahol csapatunkkal néz majd farkasszemet.