Az átszervezett, az első két fordulóban területi alapon sorsolt MOL Magyar Kupa második körében újra egy csoportrangadó vár együttesünkre, amely a Bicskei TC csapatát látja vendégül a cukorgyári gödörben. Formálódó csapatunk az első kör akadályát sikerrel vette. A győzelem ezúttal is fontos lenne a fiatal, sok saját nevelésű játékos fejlődése szempontjából.

– Ahogy az első bajnoki mérkőzések, úgy ez is egy erőpróba lesz számunkra, ahol fel tudjuk mérni a mezőnyt – mondta Nagy Tamás, csapatunk vezetőedzője. – Az elvégzett munkának rövid időn belül meg kell látszani a csapaton, bízom benne, hogy ez most továbbjutást ér majd, mivel sikerélmény kihatna a szerdai bajnokira. Győrben hatvan percig több minden jól működött, remélem, hogy ez lassan eredményben is megmutatkozik. A Bicske elleni meccs is az első lépcsőfokok egyikre, de annak ellenére bizakodó vagyok, hogy vannak nehézségeink, több poszton is változtatnom kell. A csapat nagyon sokat és nagyon jól dolgozik, így sajnálom a srácokat, hogy eddig nem jött össze a győzelem a bajnokságban, hiszen az hitet adna nekik. Át kell szakítanunk ezt a gátat és akkor fel fogunk zárkózni a középmezőnyhöz.

A továbbjutás ezúttal is egy mérkőzésen dől majd el. Döntetlen eredmény esetén előbb kétszer tizenöt perces hosszabbítás következik, amennyiben ez sem vezetne eredményre, úgy büntetőpárbajban dől el, hogy melyik csapat jut a következő fordulóba. A harmadik körben – melyet szeptember közepén rendeznek – már az első- és a másodosztályú csapatot is pályára lépnek, így újra kiegészül 64 együttesre a mezőny.