Az NB III. Nyugati csoportjának 33. fordulójában a Budaörs otthonába utazunk. A vasárnap 17.00 órakor kezdődő találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban az 1924-ben alapított klubbal.

 

Múlt

A Budaörs alapítását követően elsősorban a területi és megyei bajnokságokban szerepelt. A kétezres évek elején indult fejlődésnek a futball Budaörsön. A gárda a 2003/2004-es évadban lépett először a nemzeti bajnokság porondjára, majd két évvel később bezsebelte az első harmadosztályú aranyérmét. Ezt követően hat idényen keresztül volt a másodosztály tagja. A kiesést követően előbb első, ezt követően második, majd újra első helyen végzett az NB III.-ban. A harmadik aranyérem után ismét az NB II.-ben vitézkedhetett a BSC, amelynek a negyedik volt a legjobb helyezése. Az előző évad viszont nem sikerült jól a klub életében, így hét évad után ismét a harmadosztályban kezdheti az építkezést a Budaörs.

 

Jelen

A BSC a mögöttünk hagyott 32 fordulót követően a tabella tizedik helyét foglalja el. A Bekő Balázs irányította gárda pontosan ugyanannyi, azaz 47 pontot gyűjtött, mint együttesünk, így egy igazi hatpontos rangadóra lehet számítani. A BSC eddig 13 győzelmet aratott, nyolc döntetlent játszott és tizenegyszer kapott ki. Hazai pályán csak minimálisan szerepelnek rosszabbul a budaörsiek, akik otthon 23 (idegenben 24) pontot szereztek, a mutatójuk hat győzelem és öt-öt döntetlen, illetve vereség. A Budaörs a legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet veszített el, a listavezető Tatabánya ellenit, míg a Balatonfüredet, a Komáromot és a Bicskét is legyőzte, a Fehérvár II. ellen pedig pontot szerzett.

 

Egymás ellen

Csapatunk eddig négy alkalommal találkozott a Budaörssel a másodosztályban. Az első találkozóra a 2018/2019-es évadban került sor, Tatabányán. A találkozó igen változatosra sikerült, hiszen Beliczky Gergő találatával igen korán vezetést szereztünk, de egyenlítettek a budaörsiek, majd a szünet előtt mindkét csapat tizenegyesből volt eredményes. A második félidő derekán aztán érkezett Bíró Dominik, akinek bombagóljára már nem tudtak felelni a hazaiak. A mérkőzés összefoglalója ide kattintva tekinthető meg. A kaposvári találkozó már nem hozott ekkora fordulatokat, hiszen a BSC kettő-nullára nyerni tudott (videós összefoglaló). A következő két találkozóra a 2020/2021-es szezonban került sor. Az első mérkőzésre szintén a tatabányai Grosics Gyula Stadionban került sor, ahol Szarka Ákos duplájának, valamint Balázs Zsolt találatának köszönhetően magabiztosan nyert csapatunk. A mérkőzés összefoglalója ide kattintva érhető el. A hazai bajnokin bár szintén előnybe kerültünk, de a hajrában egy öngóllal egyenlített a Budaörs, s elvitte az egyik pontot. A találkozó ide kattintva nézhető vissza.

Az ötödik egymás elleni találkozóra már a harmadosztályban került sor, a jelenleg is futó évadban. A Rákóczi Stadionban rendezett összecsapás gól nélkül zárult. A mérkőzés összefoglalója ide kattintva érhető el.