Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Ceglédi VSE csapata van a célkeresztben.

 

A MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában, szombaton 15 órakor a Ceglédi VSE otthonában, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban szólítják majd pályára csapatunkat. A találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit a soron következő ellenféllel.

A Ceglédi VSE együttesét 1935-ben alapították, s ettől kezdve aktív tagja a magyar labdarúgótársadalomnak. A bajnoki múltjából kiemelendő, hogy már a második világháború alatt (1944/1945-ös szezon) másodosztályban szerepelt a klub, amely ezt követően még öt évadot töltött a második ligában. A harmadosztályú száműzetés csak egy szezonig tartott, majd újabb hat év másodosztály következett. A hatvanas években a második, harmadik és a negyedik vonal között ingázott a klub, amely a következő évtizedben a harmadik vonal meghatározó tagjává vált. A következő időszak nem kerül arany betűkkel a csapat történelemkönyvébe, hiszen nyolc évadnyi megyei egyes szereplést követően jötte egy évnyi megye kettő. Ezt követően azonban már szinte csak felfelé ívelt a csapat útja, amely a Tiszakécskével fúzióba lépve 2000-ben már újra az NB II.-ben vitézkedett. A 2007/2008-as szezontól kezdve nyolc évadot töltött ott. Ezt követően pedig újra elkezdte a klub a másod- és a harmadosztály közti ingázást.

 

Jelen

A Ceglédi VSE jelenleg az NB III. Közép csoportjában szerepel, ahol a 15. helyet foglalja el hét fordulót követően. A mérlege: két győzelem, illetve öt vereség. Az együttes gólkülönbsége kifejezetten rossz, hiszen a nyolc rúgott gól mellett 18 alkalommal kapitulált a védelmük. A MOL Magyar Kupában viszont eljutott a csapat a legjobb 64 közé. Az első körben kiütéses sikert arattak a ceglédiek, hiszen a Pest megyei első osztályú Taksony otthonában tíz-kettőre nyertek. A második körben már hazai környezetben ünnepelhették a továbbjutást, miután öt-kettő aranyban győzték le az NB III. Keleti csoportjában szereplő Törökszentmiklóst.

A ceglédi együttest vezetőedzője Mink Olivér, aki korábban évekig dolgozott a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatójaként. A keretükben egy kaposvári nevelésű játékos van Godzsajev-Telmán Rabil Ogli személyében, aki NB III.-as bajnoki címet, illetve NB I.-be jutást is ünnepelhetett zöld-fehérben.

 

Meccstörténelem

Együttesünk eddig hat másodosztályú bajnokit vívott a Ceglédi VSE ellen. Az örökmérleg nyelve csapatunk felé billen, hiszen három Rákóczi-siker mellett csak kétszer nyertek a ceglédiek. A legutóbbi összecsapáson, éppen Cegléden Tömösvári Bálint és Rajczi Péter góljai döntöttek csapatunk javára. A mérkőzés összefoglalója ide kattintva érhető el.