Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal az Aqvital FC Csákvár csapata van célkeresztben.

 

A Merkantil Bank Liga NB II. 24. fordulójában az Aqvital FC Csákvár otthonában lép pályára csapatunk. A vasárnap 14 órakor kezdődő találkozónak a csákvári Tersztyánszky Ödön Sportközpont ad majd helyet. Csapatunk soron következő ellenfele eddig nem tudhat maga mögött jó szezont, hiszen a 23 forduló alatt szerzett húsz pontjával csak a 19., utolsó előtti helyen áll a bajnokságban. A Visinka Ede irányított együttes eddig négy bajnokin szerzett csak három pontot (DEAC, Szentlőrinc, Haladás, Gyirmót), míg nyolcon egyet. A 2021-es évben három tétmérkőzésen vannak túl a Fejér megyeiek, melyek mindegyikén két gólt szereztek, így a támadójátékkal nem lehet gondjuk. A védekezéssel viszont annál inkább, hiszen a Merkantil Bank Ligában a Vasastól három, míg az Ajkától két gólt kaptak, a MOL Magyar Kupában pedig ugyancsak hármat az NB I.-es Pakstól, így búcsúztak a sorozattól.

A két csapat eddig öt alkalommal találkozott a másodosztályban. A mérleg teljesen kiegyenlített, hiszen három bajnoki is döntetlennel zárult. A két fél közös történelme pedig egy egy-nullás Rákóczi sikerrel kezdődött (a mérkőzés összefoglalója ide kattintva érhető el), majd egy négy-kettes csákvári sikerrel folytatódott. Az őszi összecsapáson csapatunk bár kettő-nullára is vezetett a Csákvár ellen, de nem tudta megtartani előnyét, így végül egy-egy ponttal gazdagodott mind a két fél.

 

Így változott a télen a Csákvár kerete:

Érkezett: Baranyai Ádám (szabadon igazolható – legutóbb Kisvárda), Csató Martin (Vasas – kölcsönbe), Kártik Bálint (Puskás Akadémia – kölcsönbe), Vaskó Tamás (Eger).

Távozott: Papp Milán (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza, majd Szeged-Csanád GA), Marko Vukaszovics (montenegrói-magyar, ?).