Rovatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Csornai Sportegyesületen a sor.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 34. fordulójában, szerdán 17 órakor a Csornai SE érkezik a Cseri úti sportcentrumba. A találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban az 1910-ben alapított egyesülettel.

 

Múlt

A Csornai Sportegyesület 2020-ban ünnepelte alapításának 110. évfordulóját. Elődjét, a Rábaközi Sportegyletet (RSE) 1910. február 21-én alapították, elnökének pedig dr. Csánk Dezsőt választották – áll a Csornai SE honlapján. – Az egyesület neve története során többször is változott, nevezték Rábaközi SE-nek, Csornai Sportegyesületnek, Csornai Kereskedő Ifjak Társaskörének, Csornai Katolikus Legényegyletnek, Csornai Dolgozók Testnevelési Egyesületének, Szakszervezeti Sportegyesületnek, Édosz-Kinizsi Sportegyesületnek, Traktor, MEDOSZ Sportegyesületnek és ma Csornai Sportegyesületnek. Az első évtizedekben az egyesületnek számos, de mindig ideiglenes székhelye volt. Kezdődött a Kis utcai Horváth házzal, folytatódott a Kis és Diófa vendéglőkkel, az Erzsébet kávéház különtermével, a régi községház helyén felépült pavilonnal, a Plénár vendéglővel, Vitéz Kovács kocsmájával, a Gőgös féle vendéglővel, a sportpályán lévő vendéglő termeivel és végül a mai impozáns klubházzal. Az egyesület színe kezdetben zöld-fehér volt, majd lett fehér-piros és ezüstfehér-zöld, most pedig ismét zöld-fehér. Jelenleg a Csornai Sportegyesület a következő szakosztályokkal működik: labdarúgás, kézilabda, cselgáncs, karate és sakk. A labdarúgók kezdetben a területi, megyei ligában szerepeltek egészen a kilencvenes évekig. Ekkor feljutottak a harmadosztályba, ahol hat szezonon át szerepeltek, majd egy év megszakítással újra az NB III.-ban voltak érdekeltek újabb tizenkét évadon át. Ebben az időszakban háromszor szereztek ezüstérmet, illet kétszer végeztek a harmadik helyen. A 2012/2013-a szezonban intettek búcsút az NB III.-nak, majd ezt követően ingáznak a negyedik és a harmadik vonal között.

 

Jelen

Az előző évadban még megye egyes Csornai SE 33 fordulót követően a tabella 17. helyén áll 23 ponttal. A kisalföldiek eddig öt alkalommal nyertek, míg nyolc döntetlen és kereken húsz vereség szerepel a nevük mellett. Varga Péter tanítványai nem túl jó formában érkeznek Kaposvárra, hiszen nyolc meccse nyeretlenek. A csapatnak viszont van tartása, hiszen a legtöbbször csak egygólos vereségeket szenved. A csornaiakat sok győri nevelésű labdarúgó alkotja, így nem számíthatunk könnyű mérkőzésre jelenlegi vezetőedzőnk, Horváth Rudolf egykori csapata ellen, melyben Zámbó Bence révén egy volt Rákóczi játékos is futballozik.

 

Egymás ellen

Eddig öt alkalommal találkoztunk a csornaiakkal, mindannyiszor a harmadosztályban. Az első összecsapásra a 2016. augusztus 27-én, Kaposváron került sor. Csapatunk az alábbi összeállításban lépett pályára: Somodi Bence – Vadas Zalán, Lakatos Gergő, Havas Attila, Hadaró Valentin (Házi Bence, a szünetben) – Nagy Krisztián, Pintér András (Godzsajev-Telmán, Rabil Ogli, a 70. percben) – Hampuk Ádám, Jovánczai Zoltán (Lőrincz Bence, a 79. percben), Müllerlei Szabolcs – Hujber Tamás. Vezetőedző: Házi László. Az 1200 néző előtt lejátszott összecsapás egy-egy döntetlennel ért véget. A tavaszi szezonban már nem tudtunk gólt szerezni, így végül egy-nullára kikaptunk Csornán. A mérkőzés összefoglaló ide kattintva nézhető meg. A következő évadban már sikerült átszakítani a gátat, s hazai pályán Sóron Tibor duplájával végül kettő-egyre nyertünk. Az összefoglaló ide kattintva nézhető vissza. Ezt követően pedig Csornáról is elhoztuk a három pontot Rajczi Péter büntetőjével. Az összefoglaló itt nézhető vissza. A jelenleg is zajló szezonban folytatódott a jó sorozatunk, hiszen Horváth Balázs korai és Gál Mátyás késői góljával ismét elhoztuk a három pontot. A mérkőzés összefoglalója itt.