Rovatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Csornai Sportegyesületen a sor.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 15. fordulójában, vasárnap 13 órakor a Csornai SE otthonában szólítják majd pályára labdarúgóinkat. A találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban az 1910-ben alapított egyesülettel.

 

Múlt

A Csornai Sportegyesület 2020-ban ünnepelte alapításának 110. évfordulóját. Elődjét, a Rábaközi Sportegyletet (RSE) 1910. február 21-én alapították, elnökének pedig dr. Csánk Dezsőt választották – áll a Csornai SE honlapján. – Az egyesület neve története során többször is változott, nevezték Rábaközi SE-nek, Csornai Sportegyesületnek, Csornai Kereskedő Ifjak Társaskörének, Csornai Katolikus Legényegyletnek, Csornai Dolgozók Testnevelési Egyesületének, Szakszervezeti Sportegyesületnek, Édosz-Kinizsi Sportegyesületnek, Traktor, MEDOSZ Sportegyesületnek és ma Csornai Sportegyesületnek. Az első évtizedekben az egyesületnek számos, de mindig ideiglenes székhelye volt. Kezdődött a Kis utcai Horváth házzal, folytatódott a Kis és Diófa vendéglőkkel, az Erzsébet kávéház különtermével, a régi községház helyén felépült pavilonnal, a Plénár vendéglővel, Vitéz Kovács kocsmájával, a Gőgös féle vendéglővel, a sportpályán lévő vendéglő termeivel és végül a mai impozáns klubházzal. Az egyesület színe kezdetben zöld-fehér volt, majd lett fehér-piros és ezüstfehér-zöld, most pedig ismét zöld-fehér. Jelenleg a Csornai Sportegyesület a következő szakosztályokkal működik: labdarúgás, kézilabda, cselgáncs, karate és sakk. A labdarúgók kezdetben a területi, megyei ligában szerepeltek egészen a kilencvenes évekig. Ekkor feljutottak a harmadosztályba, ahol hat szezonon át szerepeltek, majd egy év megszakítással újra az NB III.-ban voltak érdekeltek újabb tizenkét évadon át. Ebben az időszakban háromszor szereztek ezüstérmet, illet kétszer végeztek a harmadik helyen. A 2012/2013-a szezonban intettek búcsút az NB III.-nak, majd ezt követően ingáznak a negyedik és a harmadik vonal között.

 

Jelen

Az előző évadban még megye egyes Csornai SE a szezont két hazai vereséggel kezdte (Puskás Akadémia 1–2, Kelen 0–1), majd a harmadik körben kiütötte a szintén újonc Zsámbékot (5–0). Ezt követően a csornaiak kaptak ötöt, előbb a Nagykanizsától (5–1), majd a Veszprémtől (1–5), de felálltak a pofonokból és megverték idegenben a Teskándot (0–1). A következő két meccsüket újra elbukták az Érd (0–4), illetve a Gyirmót II. (3–1) ellen, majd a kilencedik és a tizedik játéknapon már pontot szereztek. Előbb a Mór (2–2), majd a Bicske (2–2) ellen. A következő fordulóban is közel álltak az ikszhez, de a Fehérvár II. végül elvitte a pontokat Csornáról (0–1), majd ezt követően Komáromban értek el értékes döntetlent (1–1) Varga Péter tanítványai. Ezt követően pedig jött egy újabb vereség a Tatabánya ellen (1–4). A legutóbbi fordulóban Balatonfüreden léptek pályára, ahol a hajrában harcolták ki a pontszerzést (1–1). A csornaiak eddig tíz pontot gyűjtöttek, amivel a tabella 18. helyén állnak.

 

Egymás ellen

Eddig négy alkalommal találkoztunk a csornaiakkal, mindannyiszor a harmadosztályban. Az első összecsapásra a 2016. augusztus 27-én, Kaposváron került sor. Csapatunk az alábbi összeállításban lépett pályára: Somodi Bence – Vadas Zalán, Lakatos Gergő, Havas Attila, Hadaró Valentin (Házi Bence, a szünetben) – Nagy Krisztián, Pintér András (Godzsajev-Telmán, Rabil Ogli, a 70. percben) – Hampuk Ádám, Jovánczai Zoltán (Lőrincz Bence, a 79. percben), Müllerlei Szabolcs – Hujber Tamás. Vezetőedző: Házi László. Az 1200 néző előtt lejátszott összecsapás egy-egy döntetlennel ért véget. A tavaszi szezonban már nem tudtunk gólt szerezni, így végül egy-nullára kikaptunk Csornán. A mérkőzés összefoglaló ide kattintva nézhető meg. A következő évadban már sikerült átszakítani a gátat, s hazai pályán Sóron Tibor duplájával végül kettő-egyre nyertünk. Az összefoglaló ide kattintva nézhető vissza. Ezt követően pedig Csornáról is elhoztuk a három pontot Rajczi Péter büntetőjével. Az összefoglaló itt nézhető vissza.