Bemutatkozott a magyar U19-es válogatottban belső védőnk, Heil Máté, aki kezdőként kapott lehetőséget Szélesi Zoltán szövetségi edzőtől a Ciprus elleni felkészülési mérkőzésen.

Először kapott meghívót a magyar korosztályos válogatottba Heil Máté (a képen 15-ös mezben). A 18 esztendős, saját nevelésű belső védőnk ezen a héten Gyirmóton készül az U19-es együttessel, amely ebben az időszakban kétszer is megmérkőzik Ciprus hasonló korosztályú válogatottjával. Az első találkozóra kedden került sor, melyen Heil Máté kezdőként jutott szóhoz, s 62 percet töltött a pályán. Az első félidőben sok dolga akadt, hiszen a ciprusiak futballoztak jobban veszélyesebbek voltak, de kimaradtak a lehetőségeik, még tizenegyest is hibáztak. A második félidő viszont már végig a magyar válogatottról szólt, a mieink egyértelmű fölényben futballoztak, és a gólok sem maradtak el. Az 59. percben Bodnár Gergő egy szöglet után hatalmas bombagóllal szerzett vezetést: 22 méterről lőtt a kapu bal oldalába (1–0). A vezető találat megszerzése után is támadásban maradtunk, a 66. percben egy szép bal oldali támadás végén Gruber Zsombor kapott pontos labdát, bevezette a tizenhatoson belülre, majd éles szögből, a kapus mellett a hálóba lőtt (2–0). A ciprusiak nem tudtak újítani a folytatásban, a hajrában is inkább a magyar válogatott előtt adódtak lehetőségek. Ezekből végül nem született újabb gól, a mieink 2-0-s győzelemmel zárták a találkozót. A két csapat csütörtökön 13.00 órától ismét megmérkőzik egymással Gyirmóton.

– A csapat gerince kialakult az Európa-bajnoki selejtezőkre, de szerettünk volna újabb játékosokat is kipróbálni, részben a korosztály korábbi alapembereit, részben pedig olyan labdarúgókat, akik az utóbbi időszakban hívták fel magukra a figyelmet – mondta a mérkőzés után Szélesi Zoltán szövetségi edző a mlsz.hu-nak. – Az első félidőben túl sok technikai és taktikai hibát követtünk el, ez bizonytalanná tette a játékosokat a pályán, és el kell ismerni, hogy a helyzetei alapján ellenfelünk akár két góllal is vezethetett volna a szünetben. A félidőben azonban korrigálni tudtuk a hibákat, a fordulás után átvettük az irányítást, innentől kezdve pedig végig dominálni tudtunk, és összességében megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. A második félidővel elégedett vagyok, ugyanakkor nem adhatunk akkora előnyt az ellenfélnek, mint amit az első félidőben adtunk, ebben mindenképpen javulnunk kell a jövőben.

Magyarország U19–Ciprus U19 2–0 (0–0)

Magyarország: Pécsi Ármin – Bodnár Gergő, Heil Máté (Győri Ábel, 62. p.), Babós Levente, Horváth Hunor (Lovas Zsombor, 62. p.) – Tuboly Máté (Bakti Balázs, a szünetben), Keresztes Noel (Jurek Gábor, 62. p.), Kocsis Dominik (Nagy-Kolozsvári Dániel, 78. p.) – Lisztes Krisztián, Gruber Zsombor, Babos Bence (Krajcsovics Ábel, 62. p.). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán.

Gólszerzők: Bodnár (59. p.), Gruber (66. p.).