Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club csapata van a célkeresztben.

 

A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában a DEAC csapata látogat a cukorgyári gödörbe. A debreceni egyetem futballszakosztálya 1919-ben, vagyis a DEAC (Debreceni Egyetemi Atlétikai Club) megalakulásával egy időben jött létre. A klub legjelentősebb eredményeit a tornával és az atlétikával egyetemben a futball szállította. 2006-ban átalakult a DEAC egyesülete, amely innentől kezdve a 19 szakosztályt működtető DEAC Sport Kft.-re és a DEAC Sport Egyesületre tagolódik. 2011-et írtunk, amikor a megyei élvonalban szereplő DEAC futballcsapata megnyerte a bajnokságot, ezt követően pedig – fennállása során először – a harmadosztályban indulhatott, ahol zsinórban két szezont töltött. A 2012–2013-as bajnokságot a 13., azaz kieső helyen zárta a DEAC, amely 2017-ben jutott fel ismét az NB III.-ba. Az előző, csonka szezonban pedig az első helyen végeztek a debreceni egyetemisták a harmadosztály keleti csoportjában, így történelemük során első ízben kóstolhatnak bele a másodosztályba, ahol jelenleg az utolsó helyen állnak. 

Az elmúlt 15 bajnoki találkozóból hármat nyertek meg, ebből kettőt a kaposvári Nagy Krisztián találatával. A harmadik sikerüket pedig szerdán aratták, hét vereséget követően. Ráadásul Szentlőrinc elleni egy nagyon fontos találkozó számukra, hiszen mind a két klub a kiesés ellen küzd, ezt pedig sikerrel vették. 

Érdekesség, hogy a két csapat még soha nem vívott egymással bajnoki mérkőzést, így a vasárnap 17 órakor kezdődő találkozóval veszi kezdetét a két csapat közös történelme.